Site-ul Autoritatii Nationale de Reglementari in domeniul Energiei (ANRE) este in prezent (ora 17:54) compromis, in urma unui atac informatic revendicat de catre grupul de hackeri #antisecRO, parte a miscarii Anonymous. Astfel pe pagina de start a site-ului web al autoritatii apare mesajul "HACKED BY #ANTISEC #ANONYMOUS ROMANIA" si este prezent un fisier video de prezentare a gruparii cu mesaje precum "we are anonymous" si "expect us".

Site-ul ANRE, atacat de hackeriFoto: Hotnews

UPDATE 1 (18:32) De pe site-ul ANRE au disparut mesajele #antisecRO dar site-ul este partial functional

UPDATE 2 (18:48): Site-ul ANRE pare sa functioneze normal

Pana la aceasta ora, HotNews.ro nu a putut lua legatura cu oficialii ANRE pentru declaratii pe aceasta tema. Vom reveni cu noi informatii imediat ce le vom obtine.

Grupul de hackeri intitulat #antisecRO a spart luna trecuta site-urile Directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului Giurgiu si ale Institutului de Fizica si Inginerie Nucleara Horia Hulubei si au repostat baza de date a acestuia pe o pagina de internet, accesibila oricui. In aceeasi zi, Centrul national de raspuns la incidente de securitate cibernetica (CERT-RO) a contactat organizatia detinatoare a domeniului unde erau postate datele si a blocat accesul la date.

La acel moment, grupul a avertizat ca aceste doua atacuri sunt doar primele dintr-un val care va atinge in urmatoarea perioada “majoritatea site-urilor guvernamentale, precum si firmele mari din Romania”.