​Cu cateva ore inainte de inceperea celui mai mare targ de telecomunicatii din lume - Mobile World Congress din Barcelona - marii producatori asiatici Huawei, LG si HTC au prezentat primele smartphone-uri (telefoane mobile cu sisteme de operare si functii avansate multimedia) cu patru nuclee de procesare (quad core), care au o putere de procesare de doua ori mai mare decat actualele telefoane din piata, informeaza AFP.

Huawei Ascend D quad coreFoto: Captura Youtube.com

Producatorul chinez Huawei a prezentat terminalul Ascend D, despre care sustine ca este "cel mai rapid smartphone din lume" si ca "va costa cu 15-20% mai putin decat smartphone-uri similare", in incercarea sa de a scapa de imaginea de producator de terminale low-end si de a se pozitiona pe piata produselor premium.

Terminalul are la baza sistemul de operare Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) si dispune printre altele de un ecran de 4,5 inch HD, o camera foto de 8 megapixeli si o memorie de 8 GB. Despre baterie, producatorul sustine ca ar dura chiar si 2 zile.

Bloomberg noteaza ca Huawei intentioneaza sa vanda 60 de milioane de smartphone-uri in 2012, in incercarea de a concura cu Apple si Nokia. Ascend D quad core, care suporta in prezent tehnologia 3G, ar urma sa fie vandut in toate pietele majore incepand cu trimestrul urmator si o versiune care sa suporte si tehnologia mai avansata Long Term Evolution (LTE) va fi disponibila in a doua jumatate a anului 2012, a anuntat compania.

VIDEO Huawei - Ascend D:

Si producatorul sud coreean LG Electronics a prezentat un telefon quad core - Optimus 4xHD, care are la baza tot cea mai recenta versiune a sistemului de operare Android 4.0 a Google. Despre acest telefon, Daniel Hernandez, directorul de marketing al LG pentru Europa a declarat, citat de AFP, ca "nu exista un model mai puternic pe piata in acest moment" si ca gratie procesorului mai puternic culorile sunt afisate mult mai natural pe ecranul telefonului.

VIDEOIntoMobile, despre LG Optimus 4xHD:

Nu in cele din urma, producatorul taiwanez HTC a prezentat modelul HTC One X care va folosi un procesor cu patru nuclee la 1,5Ghz, va rula Android 4.0 si va dispune de un ecran de 4,7 inch.

VIDEOHTC One X: