Visa si Vodafone au anuntat luni incheierea unui parteneriat la nivel mondial prin care vor oferi consumatorilor posibilitatea de a plati pentru bunuri si servicii cu telefonul mobil in loc de numerar. Noul concept de plati mobile dezvoltat de Visa impreuna cu Vodafone va avea la baza cardurile Visa prepaid, oferite consumatorilor de catre bancile emitente membre Visa. Serviciul va fi initial lansat in Germania, Olanda, Spania, Turcia si Marea Britanie, incepand cu noul an financiar si vor urma alte tari din portofoliul mondial Vodafone, se precizeaza in comunicatul celor doua companii.

  • "Portofelul mobil Vodafone reprezinta urmatorul pas in revolutia smartphone-urilor. Le ofera clientilor posibilitatea de a efectua plati rapid, simplu si comod, zilnic, prin simpla trecere a smartphone-ului prin fata unui cititor special, folosind servicii inovatoare si fiabile dezvoltate de Vodafone si Visa - tehnologie si furnizori de incredere. Portofelul nostru mobil va fi disponibil oricarui furnizor de servicii si ne luam angajamentul sa venim in sprijinul tuturor partenerilor pentru a oferi clientilor nostri cel mai variat portofoliu de servicii posibil", a declarat Vittorio Colao, Vodafone Group CEO.

Potrivit informatiilor din comunicat, in tarile dezvoltate din Europa, America de Nord si Australia, cu o infrastructura dezvoltata privind platile electronice, utilizatorii contului Vodafone vor putea sa faca cumparaturi la POS utilizand smartphone-uri dotate cu tehnologia Near Field Communications (NFC) si aplicatia Visa payWave de plati mobile. Prin simpla trecere a smartphone-ului prin fata unui terminal de plati, clientii vor putea face cumparaturi zilnice, cum ar fi bilete de autobuz sau de tren, ziare sau cafeaua de dimineata. Consumatorii vor putea face si achizitii de valoare mare, in siguranta, prin folosirea unui cod.

  • "Parteneriatul nostru cu Vodafone reprezinta un mare pas inainte pentru platile mobile. Initiativa Visa privind viitorul platilor este mai mult decat o promisiune: aceste servicii sunt reale, tangibile si vor putea fi folosite la scara larga de consumatori intr-un viitor apropiat. Orice organizatie emitenta Visa din pietele cheie va putea sa se alature Visa si Vodafone pentru a permite clientilor sa efectueze plati pe telefonul mobil, in conditii de siguranta si incredere oferite de reteaua globala Visa", a declarat Peter Ayliffe, CEO Visa Europe. 

Despre Visa Europe

In Europa, sunt peste 445 milioane carduri Visa de debit, credit si business. La sfarsitul anului incheiat in septembrie 2011, cardurile Visa au fost utilizate pentru plati si retrageri de numerar evaluate la 1.700 miliarde euro. 14% din cheltuielile la POS din Europa au fost facute cu un card Visa si aproape 80% din aceste tranzactii au fost realizate pe carduri de debit.

Visa Europe este detinuta si condusa de peste 3.700 banci membre din Europa si a fost formata in iulie 2004. Visa Europe este independenta de corporatia globala Visa Inc., cu o licenta exclusiva, irevocabila si perpetua in Europa, in timp ce ambele companii opereaza pentru a asigura interoperabilitatea globala.