Producatorul chinez de echipamente telecom Huawei a anuntat miercuri in cadrul Mobile World Congress din Barcelona intentia de a lansa intreaga gama de produse mobile cu tehnologia Long Term Evolution (LTE), pe piata europeana si pe pietele din regiunea Asia-Pacific pana in iulie 2012. Echipamentele cu tehnologia LTE pentru internet broadband mobil ofera viteza si calitate comparabila cu cea a liniilor fixe de broadband.

Ascend D lteFoto: Huawei
  • "In 2012, Huawei extinde seria de mobile LTE pe pietele din Europa si Asia Pacific, intr-un efort de consolidare a pozitiei sale de lider pe piata LTE", a declarat Shao Yang, CMO Huawei Device.

In cadrul Mobile World Congress 2012, Huawei si-a prezentat gama sa de produse LTE, printre care se numara si cel mai recent smartphone LTE, Ascend D lte, care este echipat cu un procesor dual-core de 1.5G si touchscreen HD de 4.5 inci si sistemul de operare Android al Google - Ice Cream Sandwich.

Conform comunicatului companiei, printre produsele care vor fi lansate in Europa se numara inclusiv cardul de retea wireless LTE (E3276) si WiFi-ul mobil cu LTE (E5776), care asigura o viteza de download de pana la 150Mbps in format LTE FDD si viteza de download de 112Mbps in format LTE TDD.

VIDEO Ascend D lte, prezentat de newgadgets.de