Visa si Samsung au prezentat in cadrul Mobile World Congress din Barcelona o aplicatie care permite plata cu ajutorul telefonului mobil, destinata Jocurilor Olimpice 2012 din Londra. Conform comunicatului Samsung, aplicatia are la baza tehnologia Visa payWave, ce permite realizarea de plati contactless la punctele de vanzare, iar pentru a efectua o plata, utilizatorii trebuie sa selecteze aplicatia, sa apese optiunea 'Pay' si sa tina telefonul - dotat cu tehnologia Near Field Communications (NFC) - in dreptul unui cititor contactless. Luni, 27 februarie, Visa si Vodafone au anuntat incheierea unui parteneriat global pentru plati cu telefonul mobil.

„Londra 2012 este o oportunitate valoroasă de a arăta viitorul plătilor si de a oferi o tehnologie ce va marca piata si după anul 2012. Noua aplicatie pentru plăti mobile este cel mai important punct al acestei initiative. Colaborăm, de asemenea, cu mai multi parteneri pentru a oferi utilizatorilor tehnologia plătilor mobile. Am anuntat recent certificarea pentru plăti prin NFC a mai multor telefoane ale marilor producători, realizând astfel un pas important în accesibilizarea pentru utilizatori a plătilor comerciale mobile” a declarat Sandra Alzetta, Head of Innovation în cadrul Visa Europe.

In comunicatul celor doua companii se mai precizeaza ca "pentru Londra 2012, vor exista peste 3000 de terminale contactless instalate în incinta locatiilor Jocurilor Olimpice si Paralimpice, prezentând modalităti de plată prepaid, contactless, tehnologii mobile si alte inovatii".

Tot in aceasta saptamana, Visa si Vodafone au anuntat incheierea unui parteneriat la nivel mondial prin care vor oferi consumatorilor posibilitatea de a plati pentru bunuri si servicii cu telefonul mobil in loc de numerar. Noul concept de plati mobile dezvoltat de Visa impreuna cu Vodafone va avea la baza cardurile Visa prepaid, oferite consumatorilor de catre bancile emitente membre Visa. Serviciul va fi initial lansat in Germania, Olanda, Spania, Turcia si Marea Britanie, incepand cu noul an financiar si vor urma alte tari din portofoliul mondial Vodafone, se precizeaza in comunicatul celor doua companii.