Brasov este incepand de joi primul oras din Romania in care Google a pus la dispozitie functia Transit in aplicatia Harti, care permite practic sa afli ce mijloace de transport poti folosi pentru a ajunge dintr-un punct A intr-un punct B al localitatii, a declarat pentru HotNews.ro Marius Fecioru, secretar de stat in Ministerul Comunicatiilor. Urmatorul oras in care va fi disponibila aplicatia este Bucuresti, iar in circa un an in principalele mari orase din tara s-ar putea utiliza aceasta facilitate, a mai spus acesta.

Google Transit in BrasovFoto: Hotnews
  • "Noul serviciu a fost introdus in urma multiplelor intalniri avute de autoritati cu reprezentantii Google Romania", a declarat pentru HotNews.ro brasoveanul Marius Fecioru, secretar de stat in MCSI.

Am testat pe internet, din fata unui calculator, noua functie Transit in aplicatia gratuita Google Harti pentru orasul Brasov. Am introdus ca punct de plecare strada Prahova din Brasov, iar ca punct de destinatie strada Harmanului, iar aplicatia ne-a dat imediat informatii despre urmatorul traseu: Din strada Prahova trebuie sa mergi circa 4 minute (350 de metri) pana la strada Faget unde poti lua autobuzul 23b catre Triaj. Aplicatia iti spune ca pana acolo faci 9 minute si exista 4 opriri. De acolo mai ai apoi de mers circa 4 minute (300 de metri) pana la strada Harmanului. (Vezi captura de imagine alaturata).

Printre informatiile care se mai pun la dispozitie sunt acelea ca in total intre cele doua puncte faci cam 17 minute si ca pretul calatoriei este de 1,5 lei. (Vezi captura de imagine alaturata).

  • "Primul oras in care Google Transit este disponibil e Brasovul. E un prim pas si in mod cert vom continua sa incercam sa adaugam si alte orase pentru a face acest serviciu cat mai mai util si disponibil pentru cat mai multi oameni. Pentru moment insa nu avem niciun alt parteneriat de anuntat. Functia de tranzit este disponibila si pe Google Harti pentru terminale mobile. Aceasta functie este gratuita", a declarat pentru HotNews.ro si Gabriela Chiorean, directorul de comunicare la Google Romania.

Aceasta a mai spus ca aparitia acestei functii a inceput in 2005 ca experiment al unui grup de ingineri din Google - acestia au 20% din timpul lor liber sa lucreze la orice proiect personal care le place. Pentru ca a devenit repede o functie foarte populara, in 2007 a fost integrata ca functie permanenta in Google Harti.

Fiind integrata in Google Harti, oricand un utilizator cauta indicatii de orientare pe harta, intr-o zona in care sunt disponibile informatii despre transportul in comun, se vor afisa si rute care includ transportul public.

In prezent sunt peste 475 de orase la nivel mondial acoperite de aceasta aplicatie a Google. Lista oraselor o puteti gasi aici.