Stéphane Richard, directorul executiv al France Telecom-Orange, a prezentat marti, 20 martie, 10 angajamente pe termen lung de sprijinire a economiei digitale in Europa in cadrul unei intalniri la Bruxelles cu Neelie Kroes, comisarul european pentru Agenda Digitala. Orange s-a angajat ca va introduce retele 4G/LTE - (Long Term Evolution), tehnologie ce permite viteze de transfer de date de pana la 100 Mbps, in toate pietele UE in care activeaza pana in 2015. In Romania, Alcatel-Lucent si Orange au testat internet mobil la viteze 4G atat la sfarsitul anului 2010 cat si la inceputul lui 2011.

Foto:

Un alt angajament asumat de Orange este acela de a introduce in acest an pe piata UE trei milioane de terminale dotate cu tehnologia Near Field Communication (NFC) care ar permite plati de valori mici prin simpla apropiere a telefonului de anumite dispozitive speciale instalate la comercianti, si 10 milioane de astfel de telefoane in 2013.

Un alt angajament priveste siguranta datelor personale. Operatorul a anuntat ca pana in 2015 va da posibilitatea clientilor sa aiba control asupra datelor si informatiilor personale puse la dispozitie de acestia pe platformele si serviciile Orange.

Descarcarea unui clip video de 100 MB de pe internet s-ar putea face in doar 5 secunde prin intermediul tehnologiei LTE (servicii de comunicatii 4G) fata de 19 secunde prin actualele retele HSPA+. In Romania, Orange si Alcatel-Lucent au facut astfel de teste atat la sfarsitul anului 2010 cat si in luna februarie din 2011.

In primavara anului trecut, conducerea Orange Romania a anuntat ca va investi in operatiunile din piata locala intre 500 si 600 milioane de euro pana in 2015.

Citeste si:Ghid StyleReport.ro: Cum va revolutiona tehnologia NFC lumea interactiunilor mobile, de la plăti la schimb de contacte