Operatorul de telefonie mobila M-Tel a introdus de la inceputul lunii ianuarie din acest an pentru prima oara in Bulgaria servicii LTE (Long Term Evolution) dedicate clientilor business, in urma unui parteneriat cu furnizorul de echipamente telecom Ericsson, a anuntat marti compania suedeza, fara a oferi si detalii legate de pret. In comunicatul M-Tel se precizeaza ca primele zone acoperite de reteaua LTE sunt in Sofia, Varna, Ruse si Dobrici.

  • "Proiectul reprezinta o continuare a demonstratiei LTE realizata in luna septembrie 2011 si reprezinta primul pas catre dezvoltarea unui pachet de servicii de broadband mobil de calitate disponibil pentru peste 4 milioane de utilizatori. Aceasta este, in acelasi timp, si prima data cand servicii LTE devin disponibile in Bulgaria", se arata in comunicatul Ericsson.

Ericsson a furnizat infrastructura, echipamentele si programele de software necesare, dar a si proiectat, implementat si optimizat noua retea LTE.

In comunicatul M-Tel se mai spune ca reteaua LTE va permite viteze de descarcare de date (downlink) de pana la 43 Mbps si viteze de transmisie de date (uplink) de pana la 14,4 Mbps.

Mobitel (M-Tel) este parte a grupului Austrai Telekom si este lider de piata in Bulgaria cu 5,5 milioane clienti si o cota de piata de 48,6%. Compania ofera servicii de telefonie mobila, fixa, internet broadband si televiziune prin internet (IPTV).