Operatorul de comunicatii prin cablu UPC a anuntat miercuri lansarea in premiera pe piata locala a cardului digital, un dispozitiv bazat pe tehnologia CI+ care se introduce in anumite televizoare compatibile cu aceasta tehnologie si permite receptionarea de canalele TV digitale, inclusiv cele HD si 3D. Cardul digital poate fi cumparat doar daca esti abonat la televiziunea digitala a acestui operator si este vandut in doua variante - una la un pret de 5 lei/lunar (fara TVA), tarif ce include un canal HD, TVR HD, iar alta care include 13 canale HD (dintre care unul 3D) la un pret de 15 lei/lunar (fara TVA).

Card digitalFoto: UPC Romania

Cel mai ieftin abonament de televiziune digitala la acest operator costa 20 de lei (fara TVA) si include 65 de canale TV. Operatorul a lansat insa promotional si noi pachete 3Play in parteneriat cu Samsung, care includ acest dispozitiv. Cardul este compatibil cu televizoarele care au integrata functionalitatea CI+.

Vezi aici lista televizoarelor care permit noul serviciu.

UPC a incheiat anul trecut cu un numar total de 1.142.600 clienti (televiziune digitala, analogica si prin satelit - DTH), in scadere cu 1,19% fata de anul 2010, datorita unei scaderi mai pronuntate a numarului de clienti de televiziune analogica (-137.700 clienti) comparativ cu majorarea numarului de clienti de televiziune digitala (+ 67.800 clienti) si prin satelit (+56.200 clienti).

Compania a inregistrat in continuare cresteri ale numarului de abonati si la serviciile de internet si telefonie fixa. La sfarsitul anului trecut, UPC avea 281.300 de clienti de internet, mai mult cu 14.900 abonati fata de trimestrul anterior din 2011.