Intel a oferit joi detalii despre primul smartphone care va avea la baza unul din procesoarele sale, transmite BBC. XOLO X900, fabricat de producatorul indian Lava, va fi pus in vanzare in India incepand cu data de 23 aprilie la un pret de circa 265 de lire sterline. Pentru Intel, intrarea pe segmentul procesoarelor pentru smartphone-uri, dominat de ARM si Qualcomm, este un moment crucial fiindca a mai incercat fara succes acest lucru. In 2010 a fost prezentat un concept de telefon LG care dispunea de un procesor Atom, dar modelul nu a fost lansat pe piata.

Xolo X900, primul telefon cu procesor IntelFoto: Intel

Intel a anuntat ca va intra pe segmentul telefoanelor inteligente (smartphone-uri) in luna ianuarie din acest an in cadrul Consumer Electronics Show din Barcelona. In perioada imediat urmatoare sunt asteptate terminale dotate cu procesoare Intel produse de Motorola Mobility si Lenovo.

The XOLO X900, dispune de o camera de 8 megapixeli si se bazeaza pe sistemul de operare Android Gingerbread al Google. Intel a anuntat ca un update pentru urmatoarea versiune de Android - Ice Cream Sandwisch va urma la scurt timp.

Citeste aici comunicatul oficial al Intel.