Deputatul PSD Dan Nica (52 de ani) a fost desemnat marti de Victor Ponta sa preia din nou conducerea Ministerului Comunicatiilor. Acesta a mai condus acest minister in perioada 2000-2004 in Guvernul Adrian Nastase. In declaratia de interese semnata la jumatatea anului trecut, Dan Nica a declarat ca detine actiuni la Santierul Naval Galati, la Navrom Galati, la firma Viticom SRL din Panciu si ca este membru al Fundatiei Civitas XX.

Dan NicaFoto: Agerpres

Deputatul PSD Dan Nica (52 de ani) s-a nascut pe 2 iulie 1960, in Panciu, judetul Vrancea, este casatorit si are un copil. Absolvent al Facultatii de electronica si telecomunicatii din Iasi, Nica are mai multe specializari in IT atestate prin diplome internationale si a mai fost ministru al Comunicatiilor in perioada 2000-2004 in Guvernul Adrian Nastase.

In declaratia de avere semnata la jumatatea anului trecut, Dan Nica declara ca ar detine in Galati o casa de 100 de mp, un autoturism Audi A4 si o colectie de bijuterii, tablouri, ceasuri de mana si icoane in valoare cumulata estimata la circa 94.000 de lei. Deputatul detine 40% din societatea Viticom SRL din Panciu. In declaratia de interese se mai mentioneaza ca este actionar la Santierul Naval Galati, la Navrom Galati si membru in Fundatia Civitas XX.

In 2010 a obtinut din activitatea la Camera Deputatilor un venit anual de 51.622 de lei.Sotia sa este medic primar la Spitalul Universitar Elias si a incasat in 2010 un venit anual de 31.980 lei.

Revista Market Watch scrie ca in timpul mandatului lui Dan Nica din perioada 2000-2004 au fost lansate mai multe proiecte majore de e-guvernare: "Sistemul Electronic National (www.e-guvernare.ro); Sistemul electronic de atribuire a autorizatiilor de transport international de marfa (www.autorizatiiauto.ro) - noiembrie 2003; Sistemul electronic de achizitii publice (SEAP) (www.e-licitatie.ro) - martie 2002" sau proiectul Economia Bazata pe Cunoastere (EBC).

Pe blogul sau, Dan Nica sustine ca este coautor a trei brevete de inventie, dintre care unul a fost medaliat cu argint la Bruxelles.