Din 10 directori de la Posta Romana va mai ramane unul, pentru ca ei aveau salariile cele mai mari si din personalul care nu e direct operativ cel putin 300 trebuie sa plece, a declarat luni la audierile din Parlament, Dan Nica, ministrul propus la Comunicatii. A existat o politica de a angaja oameni care sunt cu mapa, cu salarii foarte bune si care traiesc pe seama factorilor postali care aduc de fapt banii, a mai spus acesta. Pana la sfarsitul acestui an vrem sa avem si un investitor care sa intre cu bani si sa fie management privat la Posta Romana, a mai anuntat Nica.

Dan NicaFoto: Agerpres

VIDEO Dan Nica, la audierile din Parlament:

Compania are 100 de directori, cred ca ar trebui sa fie de zece ori mai putin, a spus luni Dan Nica, citat de Agerpres.

  • "Din 10 directori va mai ramane unul, pentru ca ei aveau salariile cele mai mari si din personalul care nu e direct operativ cel putin 300 trebuie sa plece pentru ca nu poti sa scazi de la factori postali si oficianti care aduc bani. Daca este adevarat ca sunt directori care au cate doua servicii platite amandoua unul pe la Cluj altul prin Bucuresti si li se deconteaza si deplasarea cu avionul si cheltuieli de nu stiu ce natura, orice persoana ar cere sa fie luate masuri imediate. (...) Restructurarile incep la sfarsitul acestei luni cu certitudine", a declarat Dan Nica, in cadrul audierilor din Parlament.

Nica a spus ca pana la sfarsitul acestui an vrea sa atraga un investitor strategic la Posta Romana.

  • "Am avut discutii cu delegatia FMI, BM si CE pe tema Postei Romane. Pana la sfarsitul acestui an vrem sa avem si un investitor care sa intre cu bani. Pana atunci vom restructura compania astfel incat situatia financiara sa fie una mult mai buna decat acum care este una extrem de preocupanta si sa fie management privat pana la sfarsitul acestui an. Vom angaja un consultant financiar de renume care sa faca o evaluare si sa caute cel mai bun investitor in Posta", a mai spus Dan Nica.

Ca si predecesorul sau, Razvan Mustea, noul ministru propus pentru portofoliul Comunicatiilor, Dan Nica, a avertizat ca sunt ministere si institutii publice care au atribuit contracte unor firme private care incalca niste drepturi rezervate Postei Romane.

Mai exact, pana in 2013, Posta Romana detine un drept rezervat pentru trimiteri de corespondenta de pana la 50 de grame la un tarif de pana la 2 lei pe trimitere. Posta Romana (CNPR) beneficiaza de dreptul exclusiv de a furniza anumite servicii postale pentru ca, in calitatea sa de furnizor de serviciu universal, are obligatia de a asigura acoperirea cu servicii postale a intreg teritoriului national, astfel incat fiecare locuitor al tarii sa aiba acces la servicii postale, indiferent de localitatea in care traieste.

Posta Romana a dobandit acest drept exclusiv la data de 26 aprilie 2009, in urma unei proceduri de desemnare a furnizorului de serviciu universal lansate de catre ANCOM, la care au participat CNPR si compania Posta Atlassib Curier Rapid.

  • "Au fost licitatii adjudecate de ministere si institutii ale statului unor companii private care nu aveau dreptul sa presteze acest serviciu el fiind rezervat si nimeni nu a intervenit. Si acum situatia financiara este una extraordinar de preocupanta", a spus Dan Nica.

Dan Nica a fost luni avizat de catre Comisiile de specialitate din Parlament cu 21 de voturi pentru, 1 impotriva si 0 abtineri.