Veniturile pietei de comunicatii electronice au scazut cu 3% pana la circa 3,5 miliarde de euro in 2011

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Miercuri, 13 iunie 2012, 13:11 Economie | Telecom

Piata telecom in 2011
Foto: ANCOM
Veniturile obtinute din furnizarea de retele si servicii de comunicatii electronice au insumat 14,8 miliarde de lei in anul 2011 (aproximativ 3,5 miliarde de euro), in scadere cu 3% fata de anul 2010, a anuntat miercuri autoritatea de reglementare in comunicatii (ANCOM) pe baza datelor raportate de operatorii telecom. In structura veniturilor totale din piata, cele mai mari ponderi le-au avut veniturile obtinute din furnizarea serviciilor de telefonie mobila (37%), cele obtinute din furnizarea retelelor publice mobile terestre (14%) si cele obtinute din furnizarea de servicii de acces la internet (13%).

  • "Cresterea veniturilor operatorilor in cea de-a doua jumatate a anului 2011 indica faptul ca piata comunicatiilor electronice a inceput sa se stabilizeze dupa perioada dificila traversata de intreaga economie in ultimii 3 ani. Furnizorii prezenti pe piata s-au adaptat la realitatea economica si au reusit sa-si reconfigureze ofertele astfel incat sa resimta cat mai putin efectele crizei", a precizat Catalin Marinescu, presedintele ANCOM.

Conform autoritatii, scaderea din 2011 a veniturilor totale este considerabil mai mica decat cea inregistrata in anul anterior, cand a fost de -7%, iar analiza veniturilor semestriale releva o crestere de +5,5% in cel de-al doilea semestru al anului 2011 comparativ cu prima jumatate a anului.

Astfel, in cel de-al doilea semestru al anului 2011, veniturile din furnizarea retelelor si serviciilor de telefonie mobila au crescut cu 7% (la 3,9 miliarde lei), veniturile din furnizarea serviciilor de acces la internet au crescut cu 8% (la 1 miliard lei), iar veniturile din furnizarea serviciilor de retransmisie a programelor audiovizuale au crescut cu 2% (la 0,8 miliarde lei), in timp ce veniturile din furnizarea retelelor si serviciilor de telefonie fixa au ramas relativ constante, scazand cu 0,5% (atingand valoarea de 1,1 miliarde lei).

Cele mai importante cresteri semestriale au fost raportate pentru veniturile din furnizarea serviciilor cu valoare adaugata (+36%, pana la 86 milioane lei), de cele generate de furnizarea de servicii de transmisiuni de date (+24%, atingand 201 milioane lei).

Raportul integral poate fi consultat aici.


Citeste mai multe despre   
Astra Film Festival 2017

VIDEO INTERVIU Bill Nichols, critic de film si pionier al studiului de film documentar: In timpul facultatii inca nu stiam ca voi deveni. Eu nu eram interesat sa fac bani, ci cautam implinirea. Si a durat o vreme sa imi dau seama.

Bill Nichols, critic de film american, profesor emerit si un pionier al studiului de film documentar contemporan a discutat in cadrul unui interviu despre visele si aspiratiile din tinerete, tehnicile din filmele documentare si influenta tehnologiei in industria cinematografica.
  • Intra in articol pentru a citi principalele declaratii ale lui Bill Nichols

357 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version