Oficialii Samsung Electronics, cel mai mare producator de telefoane mobile, se asteapta ca Galaxy S3, cel mai avansat smartphone din portofoliu, sa se vanda mai repede decat modelele anterioare si sa depaseasca 10 milioane de unitati pana in luna iulie, informeaza Bloomberg. Compania estimeaza ca aceste vanzari vor face ca veniturile diviziei de terminale mobile din trimestrul doi al acestui an sa le depaseasca pe cele din trimestrul anterior. Valoarea actiunilor Samsung este in scadere la bursa din Seul, pe fondul speculatiilor ca rezultatele producatorului vor fi sub estimarile anumitor analisti.

Galaxy S3Foto: Samsung

Galaxy S3, cel mai avansat smartphone al Samsung si cel mai important rival pentru iPhone/Apple, a inceput sa se vanda in Europa de la sfarsitul lunii mai, iar in SUA pe 21 iunie. Din modelele anterioare Galaxy S, producatorul sud-coreean a reusit sa vanda peste 50 de milioane de terminale.

In ceea ce priveste vanzarile globale de telefoane (nu doar de smartphone-uri), estimarile facute pe 27 aprilie de compania de cercetare Strategy Analytics arata ca Samsung ar fi vandut 93,5 milioane de telefoane in primul trimestru din acest an, in crestere cu 36% fata de anul anterior. In aceeasi perioada, Nokia ar fi vandut 82,7 milioane de telefoane, in scadere cu 24% si Apple ar fi vandut 35,1 milioane de terminale, in crestere cu 89% fata de perioada similara din 2011.

Samsung ar fi vandut 44,5 milioane de smartphone-uri in primele trei luni din acest an, conform acestei companii de cercetare.

Producatorul sud-coreean investigheaza in aceasta perioada o plangere facuta pe un forum online irlandez privind un model de Galaxy S3 care ar fi luat foc in mod neasteptat, posibil de la supraincalzirea bateriei. Oficialii Samsung sustin insa ca datele preliminare arata ca distrugerea telefonului nu ar fi fost cauzata de explozia bateriei.