Investitorul si filantropul miliardar, George Soros, continua sa parieze pe expansiunea comunicatiilor fara fir (wireless) din Brazilia, informeaza Bloomberg.

Quattro Telecomincacoes, o companie braziliana pe care Soros a achizitionat-o la inceputul acestui an va cumpara mai multe frecvente de transmitere 4G la urmatoarea licitatie guvernamentala din tara. Acestea vor fi folosite pentru a furniza servicii de internet de mare viteza catre dispozitivele mobile din cea mai mare economie a Americii Latine.

Compania va face investitiile prin intermediul diviziei Sunrise Telecomumicacoes, un furnizor de televiziune care isi doreste o extindere si spre serviciile mobile. Sunrise a cheltuit deja 19,1 milioane de reali (9,3 milioane dolari) pentru a achizitiona doua licente pentru a oferi acces wireless 4G. Licentele acopera 134 de orase din statul Sao Paolo, cea mai populata zona a Braziliei.

"Suntem in cautarea oportunitatilor", a declarat intr-un interviu Fars Nassar, presedintele Quattro Telecomunicacoes. "Exista mai multe state care au caracteristici similare precum Sao Paolo si care ne intereseaza."

Soros, in varsta de 81 de ani, a acceptat o investitie initiala de 500 de milioane de reali in Sunrise, a adaugat Nassar, iar aceasta suma poate creste pentru licente viitoare. In prezent, compania isi analizeaza planul de afaceri pentru a determina cum sa foloseasca frecventele deja achizitionate.

Nassar a declarat si faptul ca l-a convins pe Soros sa investeasca in sectorul telecomunicatiilor din Brazilia in cadrul unui tur de promovare pe care l-a facut in luna noiembrie in Statele Unite, vanzandu-i acestuia promisiunea cresterii Braziliei si pontentialul accesului la internetul wireless de mare viteza.

Valoarea totala a averii lui Soros a crescut in acest an cu 3,1 procente la 21,9 miliarde de dolari, conform clasamentului miliardarilor realizat de Bloomberg. Acesta se afla pe locul 19 in lista celor mai bogate persoane din lume. Pe primul loc este situat Carlos Slim - cel care si-a facut o mare parte din avere (68,3 miliarde de dolari) pe piata wireless din America Latina.