Operatorul de telefonie mobila Orange a anuntat joi lansarea unei aplicatii gratuite bazate pe tehnologia de realitate augumentata care permite posesorilor de smartphone-uri sa vizualizeze o expozitie virtuala de grafitti din mai multe statii de metrou si sa 'interactioneze' cu mamuti 3D de la Muzeul National de Istorie Naturala 'Grigore Antipa' din Bucuresti. Interactiunea si afisarea elementelor prin aceasta tehnologie folosesc camera telefonului si presupun scanarea unor coduri-markere aflate in locatiile ce pot fi aflate chiar din aplicatie, disponibila atat pentru telefoanele cu Android cat si iPhone.

Aplicatie de realitate augumentataFoto: Orange

Pentru expozitia virtuala de graffiti, cei mai cunoscuti artisti urbani din Romania au realizat opt desene ce pot fi vazute cu ajutorul aplicatiei Orange Explorer in statiile de metrou: Piata Victoriei 1 & 2, Piata Unirii 1 & 2, Universitate, Aviatorilor, Grozavesti si Eroilor in perioada 28 iunie - 15 august.

Prin aceeasi aplicatie, vizitatorii Muzeului National de Istorie Naturala 'Grigore Antipa' din Bucuresti pot vedea mamutii cum "prind viata, pot interactiona cu ei sau isi pot face poze cu ei".

Detalii aici.

Aplicatia Orange Explorer este compatibila cu smartphone-uri ce au sisteme de operare cu versiunile Android 2.3 si iOS4 si a fost dezvoltata de Hyperactive si Mobileworks. Pentru partea de creatie, strategie, logistica si implementare a campaniei media au participat Initiative Media si Publicis.