Vodafone Romania a anuntat luni ca a introdus servicii de internet mobil cu viteze de download de pana la 43,2 Mbps si o viteza de upload de pana la 5,76 Mbps, disponibile, in prima faza, in Bucuresti, Constanta si Mamaia. Vitezele sunt disponibile doar pentru cei care au abonamentele Internet Nelimitat Extra si Profesional, ale caror tarife sunt de 14 euro/luna si de 19 euro/luna (VA inclus). Primul operator local care a introdus aceste servicii, initial in Bucuresti, a fost Orange, inca din luna octombrie 2011.

Abonamentul de internet mobil la pretul de 14 euro pe luna ofera trafic inclus de 6GB, iar abonamentul de 19 euro are un trafic initial inclus de 18 GB.

Vodafone a amai anuntat luni ca acoperirea HSPA+ ce permite viteze de download de pana la 21,6 Mbps s-a extins la 30 de orase, incluzand, in prezent, Arad, Bacau, Baia Mare, Brasov, Braila, Bucuresti, Buzau, Cernavoda, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Fetesti, Fundulea, Galati, Giurgiu, Iasi, Isaccea, Mangalia, Oradea, Ovidiu, Pitesti, Ploiesti, Predeal, Satu Mare, Sacele, Sibiu, Slobozia, Targu Mures, Techirghiol si Timisoara.

Primul operator mobil care a lansat servicii de internet mobil cu viteze de pana la 43,2 Mbps in Romania a fost Orange, in luna octombrie 2011.Luna trecuta, Orange ofera in prezent viteze de internet mobil de pana la 43,2 Mbps in Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Iasi, Timisoara si in zonele lor metropolitane, conform oficialilor operatorului.