Primaria Municipiului Bucuresti a lansat o licitatie deschisa pentru inchirierea, amplasarea si intretinerea toaletelor automate racordabile la reteaua de canalizare si electricitate, precum si a toaletelor ecologice mobile, un contract pe o durata de 4 ani, conform unui anunt publicat sambata in Sistemul Electronic de achizitii Publice (SEAP). Valoarea estimata a acestuia depaseste 62,5 milioane lei (fara TVA) - fonduri bugetare.

Toaleta publica automata in BucurestiFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Licitatia nu se va desfasura electronic, ci offline. Pentru a participa la licitatie, operatorii economici interesati trebuie sa faca dovada unei cifre de afaceri medii pe ultimii 3 ani de minimum 11 milioane lei. La capacitatea tehnica, ofertantii trebuie sa depuna o declaratie privind lista principalelor servicii similare prestate in ultimii 3 ani.

Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este 29.08.2012. Acesta este de altfel, termenul limita si pentru primirea ofertelor si deschiderea acestora.

Conform datelor din Caietul de Sarcini (vezi documentul atasat) se estimeaza ca pe durata intregului acord-cadru ar putea fi solicitate maximum 400 de toalete automate racordabile, 2200 toalete ecologice mobile ce vor fi amplasate permanent, precum si maxim de 800 toalete ecologice mobile ce vor fi amplasate temporar. De asemenea se mai estimeaza ca ar putea fi solicitate si 200 de toalete ecologice mobile pentru persoane cu dizabilitati fizice.

In luna mai a anului trecut, oficialii primariei Bucuresti au precizat pentru HotNews.ro ca pana la acel moment amplasasera in Bucuresti, 28 de toalete publice automate. Pentru inchirierea si intretinerea unei singure astfel de toalete, Primaria plateste 10.700 de euro pe an. Firma care inchiriaza toaletele, Comex Rom SRL, avea un contract cu primaria pe patru ani care expira in martie 2012.