Orange a inregistrat in prima jumatate a acestui an venituri de aproape 448 milioane euro, in scadere cu 2% fata de perioada similara a anului trecut, a anuntat joi operatorul de telefonie mobila. La sfarsitul lunii iunie din acest an, Orange avea 10,04 milioane de clienti (n.a SIM-uri valabile), in scadere cu 0,65% (65.729 de clienti) fata de aceeasi perioada a anului trecut si cu 2,1% (216.132 clienti) fata de sfarsitul anului trecut.

Jean-Francois FallacherFoto: Hotnews

Daca se exclude efectul diminuarii tarifelor de interconectare, cresterea veniturilor este de 0,3%, comparativ cu aceeasi perioada din 2011. Din totalul acestora aproximativ 228 milioane de euro au fost obtinute in al doilea trimestru, inregistrand o crestere de 4% fata de trimestrul anterior al anului in curs, sustine operatorul.

  • "Veniturile noastre inainte de efectul diminuarii tarifelor de interconectare sunt in crestere fata de prima jumatate a anului 2011, ca rezultat al initiativelor noastre comerciale, al investitiilor sustinute si al performantelor echipei noastre", a declarat Jean-Francois Fallacher, CEO Orange Romania.

La data de 30 iunie 2012, numarul abonatilor a depasit 4 milioane de abonati, inregistrand o crestere de peste 83,000 utilizatori in ultimele 6 luni. In raportul France Telecom se mentioneaza ca acesta este si motivul pentru care veniturile pe piata din Romania au reintrat pe crestere.

La sfarsitul primului semestru, mai mult de 3,5 milioane de clienti utilizau serviciile Orange de date mobile. Compania sustine ca ofera in prezent acoperire pentru 99,74% din populatie pentru servicii de internet mobil la viteze de pana la 14.4 Mbps. De asemenea, pentru 33.27% din populatie (din 549 de localitati) viteza de transfer de date ajunge pana la 21.6 Mbps si pentru 16.87% (218 localitati) viteza ajunge pana la 43.2 Mbps.

  • "In urma finalizarii programului de extindere si modernizare a retelei, Orange ofera cea mai rapida retea nationala de internet mobil. Orange Romania a fost certificata 'reteaua cu cel mai bun serviciu de descarcare de fisiere' dintre toti operatorii GSM/UMTS de telefonie mobila din Romania. Certificarea a fost obtinuta in urma unei campanii independente de masuratori si performanta efectuata de P3 Communications, in mai multe localitati, atat in zone urbane, cat si rurale", sustin oficialii Orange.

Amintim ca in luna februarie 2011, Vodafone, al doilea mare operator local de telefonie mobila in functie de numarul de clienti, a fost certificata drept cea mai performanta retea din Romania, pentru serviciile de date mobile de catre aceeasi firma de audit.