Dolcetv.ro, portalul TV online lansat de Romtelecom in luna martie a anului trecut, va fi disponibil incepand din luna august, numai pentru clientii de Internet in banda larga ai Romtelecom, Nextgen si Cosmote, au anuntat intr-un comunicat comun cele doua companii. Pentru vizionarea pe smartphone sau tableta, cei doi operatori au lansat aplicatia Dolce Mobile TV care poate fi descarcata din Play Store (pentru Android) si App Store (pentru iOS).

Dolce TV, exclusiv pentru clientii Romtelecom si CosmoteFoto: captura Dolcetv.ro
  • "Dupa mai mult de un an de la lansarea dolcetv.ro, facem acum pasul urmator catre mobilitate si vorbim de un proiect inovativ pentru piata romaneasca, prin care clientii primesc acces la o noua experienta a consumului video online. Astfel, proiectul comun over the top al Romtelecom si Cosmote Romania ofera acum o interfata de internet fix, www.dolcetv.ro, si o interfata pentru echipamente mobile, Dolce Mobile TV. In acelasi timp, Romtelecom isi continua strategia de a adauga valoare pentru clientii sai, urmand ca din august doar clientii de broadband ai companiei, inclusiv ai NextGen, si Cosmote sa aiba acces la www.dolcetv.ro", a declarat Ovidiu Ghiman, director executiv pentru strategie si comercial rezidential Romtelecom.

Panos Makris, directorul comercial al Cosmote a precizat ca Dolce Mobile TV a fost creata pentru a oferi clientilor mobilitate totala.

In prezent cine intra pe dolcetv.ro pe un canal TV mai poate vizualiza pentru cateva minute continutul transmis chiar daca nu este client de internet al vreuneia din cele doua companii. Intrebati de HotNews.ro privind succesul de care s-a bucurat aceasta platforma, oficialii Romtelecom au precizat:

  • "Aproximativ doua milioane de utilizatori au accesat dolcetv.ro de la lansare, cu peste 100.000 de utilizatori inregistrati. Butonul Play a fost apasat de peste 20 de milioane de ori".

Cum va putea fi receptionat Dolce TV

Clientii care folosesc serviciul de date 3G de la Cosmote si care se afla intr-o zona cu acoperire 3G, atunci cand sunt in aer liber, sau folosesc o conexiune Romtelecom, in interior, au la dispozitie 35 de programe TV transmise in direct, precum si evenimente sportive (in direct sau inregistrate), oricand doresc. Mai mult, clientii care folosesc o conexiune fixa Romtelecom pot viziona filme in sistem video on demand (platit), daca detin un cont valid pe www.dolcetv.ro, se arata in comunicatul celor doua companii.

Aplicatia mobila "Dolce Mobile TV, powered by Cosmote" este disponibila pentru terminale cu Android 2.3 sau versiuni mai noi, si pentru dispozitive cu sistemul de operare iOS 4.0 sau mai recent si se poate descarca din Play Store (pentru Android) si App Store (pentru iOS). O aplicatie personalizata este de asemenea disponibila pentru tabletele iPad si cu sistem de operare Android 3.0. Detalii suplimentare, pe www.cosmote.ro.

Clientii celor doua companii vor putea viziona continutul video online gratuit pana pe 26 august 2012. Initial, platforma fusese lansata in versiune beta in luna martie 2011 si putea fi accesata de oricine avea o conexiune de internet.