Apple se pregateste sa lanseze pe 12 septembrie o noua versiune a terminalului iPhone, cel mai bine vandut produs al producatorului, sustin doua surse apropiate intregului proces, citate de Bloomberg. Noul iPhone va fi mai subtire si avea un ecran mai mare si se asteapta sa fie dotat si cu tehnologia Long Term Evolution (LTE), care permite viteze mari de internet mobil si care este deja implementata pe piata americana in retelele unor operatori precum Verizon Wireless si AT&T.

iPhone 4SFoto: Apple

Schimbarea de design va fi prima dupa cea din anul 2010, cand s-a lansat iPhone 4. Versiunea iPhone 4S lansata anul trecut nu a venit cu o schimbare de design fata de versiunea anterioara.

Asteptarea noului model iPhone a condus la o scadere a vanzarilor pentru versiunile anterioare ale acestui smartphone, fapt pentru care vanzarile si profitul Apple pentru trimestrul doi din acest an s-au situat sub estimarile analistilor.

Veniturile generate din vanzarea terminalelor iPhone au totalizat 46% din totalul veniturilor inregistrate de Apple in trimestrul incheiat la sfarsitul lunii iunie din acest an. Apple a vandut 26 de milioane de iPhone-uri trimestrul trecut cand vanzarile totale ale companiei au atins 35 miliarde dolari, iar livrarile de iPad-uri aproape s-au dublat, atingand 17 milioane unitati.