​Samsung Electronics intentioneaza sa prezinte o noua versiune a smartphone-ului Galaxy Note in cadrul unui eveniment care va avea loc in Berlin pe 29 august, cu aproape doua saptamani inainte de posibilul debut al noii versiuni iPhone produse de Apple, informeaza Reuters. Informatia a fost furnizata chiar de catre un purtator de cuvant al Samsung.

Galaxy NoteFoto: Samsung Romania

Conform relatarilor din presa sud-coreeana, noul Galaxy Note ar putea dispune de un ecran foarte rezistent de 5,5 inch, putin mai mare decat versiunea anterioara, precum si de un procesor mai puternic si o camera foto mai buna.

Apple se pregateste sa lanseze pe 12 septembrie o noua versiune a terminalului iPhone, cel mai bine vandut produs al producatorului, potrivit unor surse citate recent de Bloomberg.

Pe 27 iulie, Samsung a anuntat ca a inregistrat un profit operational record de 5,9 miliarde dolari pentru trimestrul doi al acestui an, rezultat impulsionat de succesul vanzarilor de smartphone-uri Galaxy S III si Galaxy Note.

Numarul de telefoane mobile livrate la nivel mondial in trimestrul doi al acestui an a depasit 406 milioane unitati, in crestere cu 1% fata de acelasi trimestru din 2011, iar Samsung si Apple au vandut aproape jumatate din numarul total de smartphone-uri livrate la nivel global, conform estimarilor companiei de cercetare IDC.Samsung, Apple si Nokia ocupa primele trei locuri in topul producatorilor cu cele mai multe smartphone-uri vandute, insa surpriza o reprezinta ZTE care a urcat pe locul cinci in acest top, cu o crestere de 300%.