Ministerul Comunicatiilor (MCSI) a publicat luni, 6 august 2012, anuntul pentru selectarea unui consultant de reputatie internationala - banca de investitii sau firma de consultanta cu experienta in privatizare - in vederea achizitiei serviciilor de consultanta pentru pregatirea si derularea procesului de privatizare a Companiei Nationale 'Posta Romana', se arata intr-un comunicat postat marti pe site-ul MCSI. Cererea de oferta poate fi cumparata la pretul de 8.000 de euro, iar participantii la procedura de selectie sunt obligati sa depuna o garantie de participare in valoare de 50.000 euro.

Sigla Posta RomanaFoto: Posta Romana

Citeste si: EXCLUSIV UPDATE Costurile fixe estimate a fi suportate de Posta Romana in procesul de privatizare se ridica la circa 2,15 milioane lei - oficiali MCSI/Termenele estimate pentru privatizare

  • "In contextul discutiilor cu Fondul Monetar International, Guvernul a decis, prin Hotararea Guvernului nr. 761/31.07.2012 de aprobare a strategiei de privatizare a C.N. Posta Romana S.A., sa lanseze procesul de privatizare a CNPR prin majorarea capitalului social al Companiei, proces care sa conduca la atragerea unui investitor strategic in actionariatul CNPR cu minim 20% din actiuni. Pentru ca procesul de privatizare sa se desfasoare in mod transparent si deschis, va fi selectat un consultant specializat care sa asigure derularea intregii proceduri de identificare si selectare a investitorului strategic, in conformitate cu legislatia privatizarii din Romania", se mentioneaza in comunicatul MCSI.

Ministerul precizeaza ca anuntul a fost publicat in Financial Times precum si in presa romaneasca de specialitate.

Conform anuntului, cererea de oferta poate fi achizitionata in schimbul sumei de 8.000 EURO (sau echivalentul in lei, calculat la cursul de schimb B.N.R. din ziua platii, pentru persoane juridice romane). Cererea de oferta poate fi ridicata, incepand cu data de 10 august 2012, de la sediul Ministerului, iar clarificarile cu privire la cererea de oferta pot fi solicitate pana cel tarziu cu 10 zile lucratoare anterioare datei limita de depunere a ofertelor.

Participantii la procedura de selectie sunt obligati sa depuna o garantie de participare in valoare de 50.000 EURO sau echivalentul acestei sume in lei, calculat la cursul de schimb B.N.R. din ziua emiterii scrisorii de garantie bancara, conform precizarilor din Cererea de oferta.

Ofertele vor putea fi depuse pana la data limita de 10 septembrie 2012. In aceeasi zi va avea loc si deschiderea ofertelor.

Despre Posta Romana

Posta Romana, companie la care statul detine 75% din actiuni iar Fondul Proprietatea are 25% din actiuni, a inregistrat anul trecut o pierdere neta de peste 43,1 milioane euro (182,9 milioane lei), in crestere cu 50,1%, conform datelor de la Ministerul de Finante.

Posta Romana a inregistrat in 2011 o cifra de afaceri de 298,4 milioane euro (1,26 miliarde lei), in scadere cu 8,7% fata de anul 2010. Compania avea la sfarsitul lui 2011 datorii totale de peste 131,4 milioane euro (556,9 milioane lei) in crestere cu 4,3%. Numarul mediu de salariati s-a ridicat la 32.124 de persoane in 2011 (in 2010, acest numar a fost de 34.731 salariati). Compania nu a mai inregistrat profit din anul 2008.