Ceragon Networks Ltd., furnizor israelian de solutii de 'backhaul' wireless care permit operatorilor de telefonie mobila sa ofere servicii de internet 4G/LTE, a anuntat marti deschiderea unui centru de cercetare si dezvoltare in Bucuresti, investitia initiala pentru primul an de functionare ridicandu-se la peste un milion de dolari. In prezent centrul are 16 angajati. Ira Palti, presedintele Ceragon Networks, a precizat pentru HotNews.ro ca intentioneaza ca numarul angajatilor sa se dubleze pana la sfarsitul acestui an, iar investitia sa se dubleze anul viitor. Inainte de a alege Romania, israelienii au analizat oportunitatile din China, India, Ucraina si Slovacia.

Inginerii romani angajati in centrul R&D al CeragonFoto: Hotnews

Decizia investitiei a fost luata in luna decembrie a anului trecut, iar centrul a fost deschis in acest an in Bucuresti, sediul fiind in Calea Buzesti, numarul 75-77.

  • "Suntem entuziasmati de deschiderea noului centru de cercetare si dezvoltare in Bucuresti, unde exista un mare numar de experti in inginerie. Alegem Romania datorita apropierii ei de toate centrele de cercetare si dezvoltare ale Ceragon, datorita inaltelor sale standarde in educatie si datorita cultivarii excelentei", a declarat Ira Palti, presedinte si director general executiv al Ceragon Networks.

Acesta a subliniat pentru HotNews.ro ca principalul criteriu pentru alegerea Romaniei si a capitalei Bucuresti a fost cel legat de "cat de repede putem eficienti. Pentru asta ai nevoie de oameni buni, capabili si in al doilea rand ai nevoie de posibilitatea de a comunica usor. Am decis pentru o locatie in Europa. Inainte de a alege Romania am luat in calcul tari precum China, india, Ucraina si Slovacia".

Centrul din Romania este al patrulea centru de cercetare si dezvoltare Ceragon, celelalte trei fiind amplasate in Israel, Norvegia si Grecia.

Prezent la eveniment, ministrul Comunicatiilor, Dan Nica, a declarat ca "investitia Ceragon este dovada faptului ca Romania are toata infrastructura necesara pentru a deveni un partener real pe piata tehnologica globala".

Inginerii software din Romania vor ajuta la dezvoltarea atat a produselor existe cat si la cele viitoare.

Despre Ceragon Networks

Ceragon Networks Ltd. ofera solutii de 'backhaul' wireless, care permit operatorilor de telefonie mobila, precum si altor furnizori de servicii prin cablu/wireless sa livreze 2G/3G, 4G/LTE si alte servicii de banda larga, abonatilor lor. Solutiile de mare capacitate Ceragon utilizeaza tehnologia microundelor pentru a transmite apeluri de voce si trafic de date, eficientizand la maximum latimea de banda, pentru a oferi o capacitate mai mare pe distante mai mari, in cadrul oricarui scenariu de desfasurare. Solutiile Ceragon sunt utilizate de mai mult de 430 de furnizori de servicii din peste 130 de tari.