​Precomenzile pentru iPhone 5 au atins cifra de doua milioane de unitati in primele 24 de ore de la lansare, mai mult decat dublu fata de recordul de un milion de unitati precomandate in prima zi a lansarii generatiei anterioare de iPhone - iPhone 4S, a anuntat luni Apple. Cererea depaseste stocul initial, a mai anuntat Apple, si desi in cea mai mare parte a precomenzilor furnizarea terminalului se va face pe 21 septembrie, multe vor fi furnizate in luna octombrie. Si in Romania magazinele online au inceput sa primeasca precomenzi pentru iPhone 5, cel mai avansat, subtire si usor iPhone de pana acum, la preturi care depasesc 3100 de lei.

iPhone 5Foto: Apple

AT&T, al doilea mare operator de telefonie din SUA, a anuntat de asemenea luni ca a inregistrat un numar record de precomenzi pentru iPhone 5 in prima zi cand a lansat aceasta optiune (vineri, 14 septembrie) si in weekend. Fara a da detalii, AT&T a spus ca a primit comenzi cat nu a mai primit la nici un alt model de iPhone.

Cel mai avansat iPhone de pana acum va fi disponibil in magazinele AT&T vineri, pe 21 septembrie, la preturi incepand de la 199,99 dolari pentru versiunea de 16 GB impreuna cu un contract pe 2 ani. Fara contract, iPhone 5 (16 GB) este vandut de AT&T cu 649,99 dolari.

  • La ce pret poate fi precomandat iPhone 5 in Romania

In Romania, operatorii de telefonie mobila Vodafone si Cosmote au anuntat ca vor comunica disponibilitatea in magazinele proprii a noii generatii iPhone a Apple, iPhone 5, 'in perioada urmatoare'. Contactati de HotNews.ro, oficialii Orange nu au dorit sa faca o declaratie in acest sens. Surse din piata au precizat pentru HotNews.ro ca iPhone 5 va fi disponibil in oferta Cosmote in luna octombrie.

Totusi, pe site-ul de licitatii pe internet Okazii.ro sunt deja utilizatori care au postat anunturi in care spun ca vand iPhone 5 chiar de pe data de 23 septembrie.

  • "Fii prima persoana din Romania care detine noul iPhone 5. Aceasta licitatie este pentru versiunea de 16Gb de culoare alba sau neagra. Telefoanele sunt livrate pe data de 23 Septembrie personal sau prin curier in functie de localitatea cumparatorului. Telefoanele vor fi sigilate in cutie si vor fi insotite de catre bonul de achizitie. Specificatiile sunt pentru Europa deci in cutie veti gasi incarcator cu mufa europeana valabila si pentru Romania. Pentru useri cu feedback negativ sau insuficient solicit avans de 200 euro", spune un utilizator care cere pe acest telefon - 1189 euro.

Un alt utilizator anunta pe Okazii.ro ca vinde iPhone 5 la un pret de 1.000 de euro.

  • "iPhone 5 32GB, Negru la 1000 de euro.Telefonul NU este Blocat si se poate folosi in orice retea. Garantie de la Apple de 12 luni. Nu accept Schimburi. Telefonul vine din Canada, plata se face doar in Euro sau Lei si trebuie sa achtati un AVANS de cel putin 30%. Precizez ca telefonele efectiv apar pe piata in data de 21 septembrie in Canada si ajung in Romania la inceputul lunii octombrie".

O cautare pe Price.ro indica mai multe magazine online care ar fi pus deja anunturi cu precomenzi pentru noul iPhone, la preturi intre 3359 lei (Marketonline.ro) si 3693 lei (Newmobile.ro) pentru versiunea de 16 GB.

HotNews.ro a sunat la Marketonline.ro, unde "reprezentantii de vanzari au spus ca nu se pot face nici precomenzi si nu este stabilit nici pretul acestuia".

La Newmobile.ro, reprezentantii de vanzari au confirmat pentru HotNews.ro pretul de 3693 de lei, insa au spus ca nu se stie cand va fi licrat - "trebuie sa vorbim cu importatorul".

Un alt magazin online care a postat anunt ca primeste precomenzi este Quickmobile.ro - 3199.90 lei pentru varianta de 16 GB. Contactati de HotNews.ro, reprezentantii de vanzari ai acestui magazin online au precizat ca "precomenzile se fac numai cu plata integrala cu cardul sau prin ordin de plata. iPhone 5 va fi disponibil pe stoc in 27 septembrie si livrarea se va face in maxim 48 de ore".

Noul iPhone prezentat pe 12 septembrie de Apple este compatibil cu standardul 4G LTE, care permite download-uri cu viteze de pana la 100 Mbps si este mai subtire, mai usor si mai puternic in ceea ce priveste procesorul decat generatia anterioara - iPhone 4S.

Citeste pe StyleReport.ro: Apple lansează iPhone 5 si o nouă generatie de iPod-uri