Orange Romania a anuntat luni ca va introduce servicii de internet mobil in tehnologia LTE/4G, care permite viteze de descarcare de date de 100 Mbps, pana la sfarsitul acestui an, pentru inceput in Bucuresti si ca acestea vor fi disponibile pe o serie de tablete dar si pe laptop-uri prin modem-uri speciale. Intrebat despre cel mai avansat iPhone lansat in aceasta luna de Apple, Jean-Francois Fallacher, seful Orange Romania a declarat ca spera ca lansarea iPhone 5 pe piata locala sa aiba loc in luna octombrie si ca in prezent se testeaza compatibilitatea LTE a acestuia.

iPhone 5Foto: Apple

VIDEO Jean-Francois Fallacher, seful Orange, despre lansarea iPhone 5 cu LTE in Romania

  • "Pregatim lansarea iPhone 5, nu va putem spune data exacta, speram sa fie in luna octombrie. Stim ca iPhone 5 este compatibil LTE dar exista 3 tipuri de iPhone 5 si 3 tipuri diferite de LTE, testam (n.a aceasta compatibilitate pe piata locala) si vom reveni cu data exacta a lansarii iPhone 5 si cu rezultatul acestor teste", a declarat luni Jean-Francois Fallacher, seful Orange Romania.

Orange a anuntat luni ca "frecventele de spectru obtinute in 800MHz, 1800 MHz si 2600 MHz vor permite companiei sa implementeze servicii 4G, sustinand astfel cresterea si viteza serviciilor de date oferite.

Madalina Suceveanu, directorul tehnic al Orange Romania a venit cu cateva precizari suplimentare:

"Anul acesta vom lansa serviciile LTE folosind spectrul de 1800 MHz urmand ca din aprilie 2014 sa utilizam intreaga gama de frecvente care este potrivita si pe care am cumparat-o pentru servicii 4G", a spus Madalina Suceveanu.

Orange Romania a primit licenta experimentala pentru testarea tehnologiei LTE in banda de 2600 MHz in Bucuresti, care ar permite viteze de internet mobil de pana la 100 Mbps, din luna februarie a acestui an pana la 31 august 2012, arata datele furnizate HotNews.ro in luna iulie din acest an de catre autoritatea de reglementare in comunicatii ANCOM.

Implementarea tehnologiei LTE este adoptata tot mai mult de operatorii de telefonie mobila in contextul volumului tot mai mare de date care tranziteaza retelele. Tehnologia permite viteze mai mari de transfer a datelor de pana la 100 mbps, o mai buna eficienta a spectrului, dar si furnizarea unor aplicatii si servicii mai avansate precum televiziune pe mobil.

In Romania, operatorii de telefonie mobila Vodafone si Cosmote au anuntat ca vor comunica disponibilitatea in magazinele proprii a noii generatii iPhone a Apple, iPhone 5, 'in perioada urmatoare'. De asemena, surse din piata au precizat pentru HotNews.ro ca iPhone 5 va fi disponibil in oferta Cosmote in luna octombrie.

Citeste si:EXCLUSIV Operatorii Orange si Cosmote si producatorii Huawei, Alcatel-Lucent si ZTE au primit in acest an licente experimentale pentru tehnologia LTE in Romania