In Romania sunt peste 2-2,5 milioane de telefoane de tip smartphone si piata creste intr-un ritm alert, a declarat miercuri Sorin Manea, directorul diviziei de telecomunicatii in Samsung Romania. Ca si procent din totalul telefoanelor ma astept ca la sfarsitul lunii decembrie din acest an segmentul de smartphone sa reprezinte circa 30%, deci unul din trei terminale sa fie smartphone, a spus acesta.

Galaxy S3Foto: Samsung

"Anul trecut spuneam referitor la anul acesta se vor vinde un milion de smartphone-uri in Romania si pana acum datele sunt in trend. Mai mult de jumatate din terminalele de tip smartphone vandute in tara apartin Samsung si atat Galaxy S3 cat si recent lansatul Galaxy Note II sunt dotate cu tehnologia NFC care permite plati mobile", a precizat Sorin Manea, in cadrul unui eveniment Mediafax dedicat serviciilor de mobile banking.

Orange Romania si BRD-Groupe Société Générale au lansat pe 20 iunie in premiera in Romania un proiect pilot prin care testeaza solutia Near Field Communication (NFC) integrata in cartela SIM. Solutia NFC ar permite plati prin simpla apropiere a telefonului de anumite dispozitive speciale instalate la comercianti. Platile ar putea fi posibile la cele peste 2000 de POS-uri compatibile cu tehnologia NFC, care au fost instalate de BRD la comerciantii din toata tara, precum si la orice alt comerciant din tara si din strainatate care are instalate cititoare speciale contactless compatibile PayPass Mastercard.