Samsung Electronics, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, va lansa joi, 11 octombrie, in Germania, o noua versiune a celui mai avansat smartphone din portofoliu, Galaxy S III, care va avea un ecran cu o diagonala de 4 inci, informeaza The Verge. Versiunea actuala are un ecran cu o diagonala de 4,8 inci, fiind unul dintre cele mai mari din piata.

Samsung Galaxy SIIIFoto: Cosmote Romania

"Vom lansa un terminal Galaxy S III de 4 inci pe 11 octombrie in Germania", a declarat JK Shin, seful diviziei de Comunicatii Mobile a Samsung

Lansarea are loc pe fondul zvonurilor din piata privind lansarea de catre Apple a unei tablete iPad mini, pe 17 octombrie.

Galaxy S III, cel mai avansat smartphone al Samsung si cel mai important rival pentru iPhone/Apple, a inceput sa se vanda in Europa de la sfarsitul lunii mai din acest an. Din modelele anterioare Galaxy S, producatorul sud-coreean a reusit sa vanda peste 50 de milioane de terminale.

Conform Gartner, Samsung ar fi reusit sa livreze in piata 10 milioane de terminale Galaxy S III in doua luni de la lansare.