Nokia a prezentat marti un nou smartphone din gama Lumia, Lumia 510, menit sa fie accesibil din punct de vedere al pretului, respectiv circa 199 de dolari fara taxe si subventii. Terminalul dispune de sistemul de operare Windows Phone 7.5, ecran tactil cu o diagonala de 4 inch si camera de 5 megapixeli. Telefonul va incepe sa fie vandut in noiembrie mai intai in India si China. Tot marti, Nokia a anuntat ca intentioneaza sa atraga fonduri in valoare de 750 de milioane de euro printr-o emisiune de obligatiuni a caror maturitate este anul 2017.

Lumia 510Foto: Nokia

Lumia 510 are o memorie de 256 MB RAM, spatiu de stocare de 4 GB care nu poate fi extins cu un card de memorie extern, precum si un spatiu aditional de stocare de 7 GB in cloud prin serviciul SkyDrive. Terminalul se va vinde incepand cu luna octombrie in India si China, iar apoi in alte tari din Asia-Pacific si America de Sud.

VIDEO Lumia 510, un smartphone despre care Nokia sustine ca este accesibil:

Producatorul finlandez aflat in dificultati financiare a mai anuntat marti ca va face o emisiune de obligatiuni a caror maturitate este anul 2017 prin care vrea sa atraga circa 750 de milioane de euro. Obligatiunile vor fi purtatoare de cupon la o rata estimata intre 4,25-5% platibil semi-anual la 26 aprilie si 26 octombrie in fiecare an. Pretul de conversie al emisiunii va fi stabilit la o prima intre 28-33% peste pretul mediu ponderat al actiunilor Nokia de pe NASDAQ OMX Helsinki.