Dupa ce a anuntat ca va aloca circa 33 de milioane de euro (148,6 milioane lei, inclusiv TVA, finantare UE) pentru a conecta la internet broadband 2446 de scoli din mediul rural sau mic urban la Internet, Ministerul Educatiei a implicat si Agentia de Administrare a Retelei Nationale de Informatica pentru Educatie si Cercetare (AARNIEC) in acest proiect. Agentia, care gestioneaza reteaua RoEduNet, a lansat o licitatie restransa accelerata pentru a asigura pana la 31 decembrie 2012, extindererea si securizarea infrastructurii de comunicatii de date existente pentru a putea conecta cele 2446 de scoli din mediul rural si mic urban la infrastructura de broadband.

  • "Ministerul Educatiei Cercetarii Tineretului si Sportului a implicat AARNIEC in proiectul 'Internet in scoala ta. Conectarea scolilor la infrastructura de broadband', In aceste conditii trebuie pregatita si asigurata pana la 31 decembrie 2012, extindererea si securizarea infrastructurii de comunicatii de date existente pentru a putea conecta cele 2446 de scoli din mediul rural si mic urban la infrastructura de broadband", se arata in anuntul postat joi, 25 octombrie, in SEAP la motivul pentru care aceasta agentie lanseaza o licitatie restransa accelerata.

AARNIEC administreaza reteua RoEduNet care asigura servicii de comunicatii de date pentru institutiile de cercetare si academice de toate gradele din Romania.

Valoarea estimata a contractului care presupune achizitia unei solutii de extindere a infrastructurii de date este de 32,8 milioane lei (peste 7,1 milioane euro). Finantarea se va face din fonduri bugetare.

Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este 5 noiembrie 2012. Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 7 noiembrie 2012. In aceeasi se vor fi deschise si ofertele.

Amintim ca in aceasta saptamana, Ministerul Educatiei a lansat o licitatie deschisa pentru a cumpara echipamentele de telecomunicatii necesare conectarii la internet broadband a 2446 de scoli din mediul rural sau mic urban la Internet. Proiectul, numit "Internet in scoala ta", va fi finantat cu fonduri UE, iar valoarea estimata a contractului este de circa 33 de milioane de euro (148,6 milioane lei, inclusiv TVA).