Cosmote, al treilea operator local de telefonie mobila in functie de numarul de clienti, a anuntat marti ca noul terminal iPhone al Apple, iPhone 5, va fi lansat comercial joi, 1 noiembrie, incepand cu ora 21.00, in cadrul unui eveniment special. Operatorul nu a oferit alte detalii. Si Vodafone a anuntat ca va organiza joi, incepand cu ora 22:30, un eveniment dedicat lansarii noului iPhone. Orange nu a facut inca un anunt in acest sens. Orange si Vodafone, primii doi operatori din piata, accepta deja precomenzi pentru iPhone 5, la preturi de la 269 euro impreuna cu abonament de 51 de euro pentru doi ani, si au anuntat ca terminalul va fi livrat clientilor pe 2 noiembrie.

iPhone 5Foto: Apple

Evenimentul Cosmote va fi organizat in magazinul operatorului din Bulevardul Magheru, nr. 35. Vodafone va organiza evenimentul de lansare iPhone 5 in magazinul Experience Store din AFI Palace Cotroceni.

La Orange, iPhone 5 cu cel mai mic spatiu de stocare de 16 GB costa cel mai putin 269 euro impreuna cu abonament de date de 51 de euro pe doi ani. La Vodafone, acelasi telefon costa cel mai putin 299 de euro impreuna cu un abonament de date de 59 de euro pentru 2 ani. Cosmote nu a anuntat inca preturile la care va fi pus in vanzare cel mai avansat iPhone de pana acum.

Precomenzile pentru iPhone 5 au atins cifra de doua milioane de unitati in primele 24 de ore de la lansare, mai mult decat dublu fata de recordul de un milion de unitati precomandate in prima zi a lansarii generatiei anterioare de iPhone - iPhone 4S, a anuntat Apple in data de 17 septembrie. Terminalul a inceput sa fie livrat pe piata americana pe data de 21 septembrie, iar pe 24 septembrie Apple a anuntat ca a vandut peste 5 milioane unitati.