Vodafone a anuntat miercuri ca a implementat reteaua LTE/4G, care permite viteza de descarcare de date de pana la 75 Mbps, si acopera 10 orase, respectiv: Arad, Bacau, Brasov, Bucuresti, Cluj, Constanta, Craiova, Iasi, Galati si Timisoara. Tehnologia va putea fi testata in premiera in Romania in 17 magazine ale operatorului, pe mai multe tipuri de terminale: modem USB, tableta si hotspot mobil. Lansarea comerciala a serviciilor 4G va avea loc la inceputul anului viitor.

Demonstratie 4G la VodafoneFoto: Vodafone Romania

Demonstratie LTE/4G in reteaua Vodafone:

"Suntem bucurosi sa anuntam ca reteaua 4G este implementata in zece orase mari ale tarii, in care inregistram cel mai mare trafic de internet mobil. Prin demararea acestei faze de testare, vrem sa aducem experienta superioara a internetului mobil 4G mai aroape de utilizatorii nostri, la viteze mult mai ridicate decat pana acum", a declarat Inaki Berroeta, seful Vodafone Romania.

Potrivit acestuia, anul viitor operatorul va investi circa 100 de milioane de euro in dezvoltarea retelei, in special pentru servicii 4G.

Terminalele pe care poate fi testata tehnologia 4G sunt: modem-ul USB Huawei K5005 pentru conectivitate PC/Laptop; tableta Asus 700 KL si hotspotul mobil Huawei R210 (la care se pot conecta pana la cinci dispozitive simultan - smartphone, laptop, tableta sau PC).

Reteaua 4G Vodafone functioneaza in banda de frecventa de 1800 MHz. Romania este una dintre primele piete europene in care Vodafone implementeaza o retea 4G, dupa Germania, Portugalia si Italia.