Clientii la telefonia mobila ai RCS&RDS pot achizitiona titluri de calatorie RATB valabile pentru o zi, prin trimiterea unui SMS catre numarul 7456, a anuntat miercuri operatorul de comunicatii prin cablu. Serviciul era disponibil din luna aprilie in retelele de telefonie mobila Orange, Vodafone si Cosmote. Abonamentul este valabil pe toate liniile de transport urban. Plata poate fi efectuata de pe orice tip de telefon mobil. Pretul este acelasi cu cel platit la punctele de vanzare RATB, respectiv 9,6 lei (TVA inclus), fara alte costuri suplimentare.

Plata prin SMS a unui abonament pe o zi la RATBFoto: RATB

Potrivit RCS&RDS, momentan, activarea prin SMS este valabila pentru abonamentul de o zi care contine calatorii exclusiv in reteaua RATB, nu si in reteaua Metrorex.

Mod de functionare

  • Pentru a cumpara un abonament de calatorie valabil o zi pe toate liniile urbane RATB, trimite litera A prin SMS la numarul 7456. Nu uita sa faci acest lucru inainte de a te urca in mijlocul de transport RATB.
  • Pretul acestui SMS este de 1,75 EUR+TVA si va fi retinut de operatorul de telefonie mobila.
  • Dupa cateva secunde (in medie intre 15 si 30 de secunde), vei primi pe telefonul mobil un SMS cu confirmarea platii si codul de control alocat titlului de calatorie achizitionat. Acest SMS si codul format din mai multe cifre trebuie prezentate controlorului, in cazul in care acesta va solicita dovada achitarii calatoriei. Acest cod nu este transmisibil si este valabil doar pe telefonul mobil de la care s-a realizat plata.
  • Pentru abonamentul de o zi, acesta este valabil nelimitat in ziua in care a fost trimis pana la ora 24:00 pe toate liniile urbane. Daca pasagerul calatoreste si dupa ora 24.00 a zilei in curs (ziua in care a trimis mesajul SMS) atunci va trebui sa achizitioneze un nou abonament valid, trimitand un nou SMS cu textul A la 7456 (tarif 1.75 Euro + TVA).

Mai multe detalii pe site-ul RATB.