Situatia operationala si finanaciara a Romtelecom a continuat sa se imbunatateasca in trimestrul trei din acest an, se arata in raportul grupului elen OTE. Operatorul a inregistrat venituri de peste 513,3 milioane euro, in scadere cu doar 4,1%, o imbunatatire fata de trimestrele anterioare cand nivelul reducerilor a fost mai ridicat, se mentioneaza in raport. In trimestrul incheiat in luna septembrie din acest an, Romtelecom a raportat un profit operational (EBIT) de 17,4 milioane euro, fata de o pierdere operationala de trei milioane euro in perioada similara din 2011.

Rezultate financiare Romtelecom, Trim. III 2012Foto: OTE

Evolutia operationala si financiara din trimestrul trei din acest av a continuat sa se imbunatateasca, cu veniturile din retail in crestere cu 0,7%, fata de o scadere cu 3,5% in trimestrul doi din 2012, in conditiile in care veniturile mai mici din serviciile de voce si vanzarile de echipamente au fost umbrite de cresteri a vanzarilor pe segmentele de internet broadband, servicii TV si solutii de business, se precizeaza in rapotul OTE.

  • "Pachetele promovate de Romtelecom anul trecut au primit un raspuns bun din partea clientilor, mai mult de jumatate din baza de clienti a companiei folosind acum cel putin doua servicii ale companiei. Numarul clientilor pentru servicii de internet a continuat, de asemenea, sa creasca in timpul trimestrului, cu 6,7% in comparatie cu perioada similara a 2011, in timp ce numarul clientilor pentru serviciile TV a crescut cu 1,9% in aceeasi perioada", a declarat Anastasios Tzoulas, Director Executiv Financiar Romtelecom.

Mai exact, la 30 septembrie 2012 Romtelecom avea instalate peste 2,36 milioane de linii de telefonie fixa, in scadere cu 6,6% fata de aceeast perioada din 2011, in timp ce numarul de clienti de internet broadband a urcat cu 6,7% pana la 1,18 milioane utilizatori, iar numarul abonatilor de servicii TV (DTH, IPTV si Cablu) a crescut cu 1,9% pana la 1,21 milioane abonati.