Vodafone a anuntat marti lansarea comerciala a serviciilor LTE/4G pentru clientii sai, in urma modificarii legislatiei de catre autoritati, pentru a permite furnizarea serviciilor LTE inca din acest an. Utilizatorii care opteaza pentru serviciile 4G vor primi un SIM special '4G Ready' si vor putea avea acces la noile viteze marite de internet prin intermediul unui modem USB pentru conectivitate PC/Laptop, disponibil de la 0 euro, impreuna cu abonamentul Internet Nelimitat Profesional, la tariful de 19 euro / luna, incheiat pe 2 ani. Reteaua 4G Vodafone este disponibila in 10 orase din tara si permite, in momentul de fata, furnizarea de servicii 4G la viteze de pana la 75 Mbps.

Modem USB pentru internet LTE/4GFoto: Hotnews

Serviciile LTE vor putea fi accesate si prin intermediul a inca doua terminale compatibile LTE.

Este vorba de un Hotspot R210 LTE, la care se pot conecta pana la cinci dispozitive simultan – smartphone, laptop, tableta sau PC, la un pret de 89 euro, alaturi de abonamentul Internet Nelimitat Profesional, incheiat pe 2 ani.

Un alt terminal este tableta Asus Transformer Pad Infinity TF700 KL, cu preturi care pornesc de la 419 Euro, alaturi de abonamentul Internet Nelimitat Profesional, incheiat pe 2 ani. Tableta, care va intra in portofoliul Vodafone saptamana viitoare, are un ecran de 10,1” WUXGA, Full HD, cu o rezolutie 1920 x 1200p si functioneaza cu sistemul de operare Android 4.0.

Reteaua 4G Vodafone este disponibila in Arad, Bacau, Brasov, Bucuresti, Cluj, Constanta, Craiova, Iasi, Galati si Timisoara si permite, in momentul de fata, furnizarea de servicii 4G la viteze de pana la 75 Mbps. Acoperirea outdoor este de peste 90% in majoritatea oraselor, cu exceptia Bucurestiului, din motive legate de utilizarea curenta a spectrului.

Orange Romania a anuntat de asemenea ca va lansa comercial servicii LTE/4G pana la sfarsitul acestui an, iar Cosmote a anuntat ca va lansa aceste servicii in 2013.