ENISA a lansat un studiu detaliat despre 30 de "capcane digitale" prin care se pot detecta atacurile informatice

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Joi, 22 noiembrie 2012, 16:37 Economie | Telecom

 documente
(22 Nov 2012) PDF, 4MB
Agentia pentru securitate informatica a UE, ENISA, a lansat joi un studiu detaliat despre 30 de "capcane digitale" (honeypot-uri) de diferite tipuri, care pot fi utilizate de catre Echipele de Raspuns pentru Incidentele legate de Calculatoare (CERT), inclusiv la nivel national si guvernamental, pentru a detecta din timp atacurile informatice. Studiul identifica problemele in intelegerea conceptelor de baza legate de honeypot-uri si recomanda situatiile in care se utilizeaza fiecare dintre acestea.

Un numar tot mai mare de atacuri informatice complexe cer din partea echipelor CERT o capacitate sporita de detectare si alerta  rapida. Honeypot-urile se pot defini, pe scurt, drept capcane destinate exclusiv sa atraga atacatorii prin imitarea unei resurse reale de calcul (cum ar fi un serviciu, o aplicatie, un sistem sau date). Orice entitate care se conecteaza la un honeypot este considerata suspecta, iar intreaga activitate este monitorizata pentru a detecta programe nocive (malware).

Studiul prezinta strategii practice de implementare si probleme fundamentale pentru echipele CERT. In total, au fost testate si evaluate 30 de honeypot-uri de diferite categorii. Obiectivul: descrierea solutiilor open source si alegerea tehnologiilor honeypot optime pentru implementare si utilizare. Deoarece nu exista o solutie unica si perfecta, acest nou studiu identifica unele deficiente si bariere de implementare pentru honeypot-uri: dificultatea de utilizare, documentatie de slaba calitate, lipsa de stabilitate a programelor si asistenta din partea producatorilor acestora, standardizare insuficienta, precum si necesitatea unui personal calificat sau existenta unor probleme in intelegerea conceptelor de baza pentru honeypot-uri.

Studiul prezinta, de asemenea, o clasificare a honeypot-urilor si le exploreaza perspectivele.

Raportul integral este atasat articolului.


Citeste mai multe despre   
Astra Film Festival 2017

VIDEO INTERVIU Bill Nichols, critic de film si pionier al studiului de film documentar: In timpul facultatii inca nu stiam ce voi deveni. Eu nu eram interesat sa fac bani, ci cautam implinirea. Si a durat o vreme sa imi dau seama.

Bill Nichols, critic de film american, profesor emerit si un pionier al studiului de film documentar contemporan a discutat in cadrul unui interviu despre visele si aspiratiile din tinerete, tehnicile din filmele documentare si influenta tehnologiei in industria cinematografica.
  • Intra in articol pentru a citi principalele declaratii ale lui Bill Nichols

1082 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version