Nokia a prezentat luni doua noi telefoane mobile din gama Asha, 205 si 206, care dispun de o noua functie Slam, care permite utilizatorilor sa partajeze instantaneu continut multimedia, imagini si clipuri video. Ambele terminale au un pret estimativ de 62 dolari fara taxele si subventiile aplicabile produsului si se asteapta ca vanzarile sa inceapa pana la sfarsitul anului. Terminalul Asha 205 are un buton dedicat Facebook, pentru cei care vor sa acceseze rapid profilul lor din reteaua de socializare online.

Asha 205Foto: Nokia Romania

Noul serviciu - Slam - "functioneaza pe majoritatea terminalelor cu Bluetooth, fara a fi nevoie de pairing si fara ca destinatarul sa detina Slam. Prin doar cateva clicuri, utilizatorii pot da "Slam" continutului lor catre un alt dispozitiv, mai rapid decat prin utilizarea Bluetooth si fara a consuma trafic de date. In prezent, functia Slam nu este compatibila cu dispozitive iOS si Windows Phone", se mentioneaza in comunicatul producatorului.

Ambele telefoane vor fi disponibile in versiuni single-SIM si dual SIM si au baterii care asigura un termen lung de folosire a telefonului pana la reincarcare. Astfel, in cazul Asha 205, Nokia sustine ca bateria dureaza pana la 37 zile in stand-by pentru single-SIM si pana la 25 de zile pentru dual SIM. In cazul Asha 206, bateria ofera pana la 47 de zile in stand-by pentru terminalul single-SIM si pana la 28 zile pentru terminalul dual SIM.

Vezi comunicatul integral aici.