Directorii marilor companii telecom din Europa discuta crearea unei infrastructuri paneuropene care sa uneasca actualele retele nationale fragmentate, dupa indemnuri de la Bruxelles pentru analizarea unor optiuni mai radicale, potrivit Mediafax, care citeaza Financial Times.

Ideea comasarii infrastructurii telecom a aparut la o intalnire privata intre comisarul UE pentru concurenta, Joaquin Almunia, si sefii marilor grupuri telecom din Europa, printre care Deutsche Telecom, France Telecom, Telecom Italia si Telefonica, potrivit Financial Times.

Una dintre indeile aparute dupa intalnire vizeaza crearea unei noi structuri, care sa includa infrastructura de retea a companiilor telecom, precum si datoriile asociate activelor respective.

Noul vehicul ar putea fi utilizat de catre toate grupurile telecom, cu posibile stimulente financiare pentru compensarea companiilor care isi pun in comun retelele. O noua structura ar avea acces mai bun la fonduri, atat publice cat si private, pentru dezvoltarea retelelor de fibra optica de ultima generatie.