Samsung a prezentat la targul de tehnologie CES Las Vegas un prototip de ecran flexibil ce se poate indoi si impaturi, ideea urmand sa se regaseasca pe telefoanele si tabletele viitorului. Nu este prima oara cand Samsung prezinta astfel de ecrane, insa tehnologia este tot mai aproape de productia in serie si va schimba modul cum interactionam cu terminalele.

Samsung a adus prima oara la CES in 2010 display-urile flexibile, insa acum a aratat ca tehnologia a evoluat, iar rezolutia si modul de utilizare au avansat si ele. Compania a prezentat un display de 5 inch care poate fi indoit si impaturit si care, fiind construit dintr-un plastic special, nu se deterioreaza la socuri cum se intampla cu cele din sticla.

Tehnologia nu a ajuns atat de departe incat sa fie viabila pentru a intra in productia de serie, astfel ca in Las Vegas nu a fost prezentat un intreg telefon flexibil, ci un ecran flexibil legat de o unitate de procesare. Compania lucreaza insa la dezvoltarea acestor ecrane, pe care le reuneste sub brandul Youm, si estimeaza ca in cativa ani ele vor putea fi prezente pe smartphone-uri si pe tablete care se pot rula, indoi sau impaturi.

Ecranele flexibile de tip OLED consuma foarte putina energie, sunt construite pe un plastic extrem de subtire, dar si foarte rezistent si vor permite nenumarate utilizari inedite precum transformarea unei tablete in smartphone ce intra in buzunar printr-o simpla impaturire, exact cum ai face cu o foaie de hartie.

Mai jos gasiti intreaga prezentare Samsung. Ecranul flexibil este prezentat incepand cu minutul 4.15, iar filmuletul demonstrativ legat de ce aplicatii ne poate rezerva viitorul incepe la minutul 6.10.