Grupul Vodafone intentioneaza sa-si reduca forta de munca in cadrul diviziei de telefonie mobila din Spania pe fondul cresterii somajului din aceasta tara care a afectat vanzarile companiei, transmite Bloomberg. Vodafone ar putea renunta la 1000 de locuri de munca, respectiv circa 25% din numarul total de angajati din Spania, potrivit unui purtator de cuvant al uniunii sindicaliste UGT, care a dorit sa-si pastreze anonimatul. Conducerea Vodafone Spania se va intalni marti dimineata cu reprezentantii sindicatelor pentru a le prezenta un plan de reducere a locurilor de munca, a confirmat telefonic un purtator de cuvant al companiei de telefonie care de asemenea a dorit sa-si pastreze anonimatul.

Masura arata ca Vodafone incearca sa reduca costurile in conditiile in care afacerile continua sa fie afectate de consumul scazut pe fondul crizei macroeconomice, a declarat pentru Bloomberg Andres Bolumburu, analist in cadrul Banco de Sabadell.

Veniturile din servicii inregistrate de Vodafone in sudul Europei au scazut cu 9,8% pana la 8,03 miliarde dolari in primele sase luni ale anului financiar 2012, incheiat la data de 30 septembrie, in special datorita rezultatelor din Spania, Portugalia si Italia. Veniturile din servicii ale diviziei din Spania, unde sunt angajati peste 4000 de persoane, au scazut cu 11% in perioada mentionata.