Valoarea actiunilor Apple a scazut luni la cel mai mic nivel din ultimele 11 luni dupa ce fluxul de stiri Nikkei a scris ca producatorul american ar fi redus comenzile de ecrane LCD si alte componente pentru terminalul iPhone 5, informeaza Bloomberg. Apple a cerut catre Japan Display, Sharp Corp si LG Display sa reduca aproape la jumatate livrarile de ecrane LCD fata de planul initial care viza producerea a circa 65 de milioane de ecrane pentru perioada ianuarie-martie din acest an, sustin surse anonime citate de publicatia japoneza, transmite si Reuters.

iPhone 5Foto: Apple

Valoarea actiunilor Apple a scazut luni cu mai mult de 4% pana la 498,2 dolari inainte de inchiderea bursei americane, scrie Reuters, iar Bloomberg noteaza ca este cea mai scazuta valoare din data de 16 februarie 2012 si pana in prezent.

Daca ar fi adevarata masura ar corespunde cu parerile analistilor care sustin ca vanzarile noului iPhone 5, lansat in septembrie 2012, ar fi fost sub asteptarile din piata, scrie Reuters. Apple nu a putut fi contactata imediat pentru o reactie si nici reprezentanti ai furnizorilor de componente Apple.