Cosmote Romania, al treilea mare operator de telefonie mobila in functie de numarul de clienti, a anuntat vineri ca si-a extins planurile tarifare de date pentru viteze de internet de pana la 43,2 Mbps, viteza maxima de descarcare de date ce poate fi atinsa prin tehnologia 3G. Ne indreptam gradual catre cel mai recent trend in tehnologie, 4G, a declarat Panos Makris, directorul executiv comercial al Cosmote. Orange si Vodafone au lansat servicii 4G inca de la sfarsitul anului trecut.

Panos Makris, director comercial CosmoteFoto: Cosmote Romania

Operatorul a mai anuntat lansarea unui nou modem care permite accesarea internetului la viteze de descarcare de pana la 43,2 Mbps si de incarcare de pana la 5,76 Mbps, conditia fiind ca cei interesati sa-l cumpere impreuna cu planurile tarifare Connect L, XL sau XXL. Citeste aici comunicatul integral.

Vodafone Romania a anuntat saptamana trecuta ca a crescut viteza serviciilor de internet mobil 4G/LTE pana la 100 Mbps si ca a lansat o noua oferta pentru aceste servicii. Abonamentul care permite viteze de download de date de pana la 100 Mbps si o viteza de upload de pana la 50 Mbps, include 20GB trafic de date, tariful fiind de 25 euro / luna. Si Orange a lansat la sfarsitul anului trecut servicii de internet mobil LTE/4G, dar momentan viteza de transfer de date este de pana la 75 Mbps, motivatia operatorului fiind ca aceste servicii utilizeaza deocamdata spectrul folosit de serviciile 2G.

In luna octombrie a anului trecut, Stefanos Theocharopoulos, seful Cosmote Romania, a declarat ca reteaua Cosmote a fost imbunatatita recent, este pregatita pentru tehnologia LTE/4G, care permite viteze de descarcare de date de 100 Mbps, si vom lansa aceste servicii in cursul anului viitor.