​Posta Romana a lansat o licitatie deschisa pentru achizitia din fonduri proprii a 125 autoturisme noi prin contractarea unei finantari de tip leasing financiar pentru o perioada de 36 luni, serviciile de intretinere pe intreaga perioada, precum si servicii de asigurare CASCO si RCA pentru acestea, pe intreaga perioada, conform unui anunt publicat joi in Sistemul electronic de achizitii publice. Valoarea estimata a contractului este de circa 1,3 milioane euro (fara TVA).

  • "La finalul perioadei de leasing achizitorul urmeaza sa-si exercite dreptul de optiune in sensul de a dobandi proprietatea asupra obiectelor in leasing, conform art. 4.3 din modelul de contract. Asigurarea CASCO incheiata pentru autoturisme va acorda despagubiri pentru avarii produse in stationare sau in mers, cu fransiza zero, conform conditiilor de asigurare pe teritoriul Romaniei", se mentioneaza in anuntul din SEAP.

In privinta conditiilor financiare de eligibilitate, anuntul specifica faptul ca media cifrei de afaceri globale a ofertantului pe ultimii trei ani trebuie sa fie de cel putin 2.500.000 Euro. De asemenea, ofertantul trebuie sa constituie garantia de participare in cuantum de 20.000 euro.

Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este 5 aprilie 2013. Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 8 aprilie 2013. Pe 9 aprilie 2013 urmeaza sa se deschida ofertele.

In documentatia de atribuire nu se mentioneaza de ce este nevoie de aceasta achizitie.

Amintim ca saptamana trecuta Posta a mai lansat o licitatie deschisa pentru achizitionarea in leasing financiar a 607 autovehicule noi si/sau second-hand, valoarea contractului pentru urmatorii trei ani fiind estimata la 6,64 milioane de euro (fara TVA).

Contactati de HotNews.ro in legatura cu motivatia acestei achizitii, oficialii Postei au comunicat ca urgenta este data de faptul ca la sfarsitul lunii martie anul acesta expira un contract de leasing operational incheiat in 2008 cu Porsche Mobility si va fi obligata sa returneze in etape toate cele 727 masini inchiriate, si care reprezinta cea mai mare parte a parcului auto operational.

Citeste si:VIDEO EXCLUSIV De ce vrea Posta sa cumpere 607 masini cu peste 6,6 milioane euro? Incepand cu luna aprilie este obligata sa returneze treptat peste 90% din flota auto inchiriata in leasing operational