Samsung Electronics a anuntat ca va lansa noul smartphone Galaxy S IV pe data de 14 martie in New York, mutand lupta pentru suprematia pe piata smartphone-urilor in Statele Unite ale Americii acolo unde producatorul american Apple este lider in vanzari, potrivit Reuters. JK Shin, seful diviziei mobile a Samsung Electronics sustine ca a fost luata aceasta decizie ca urmare a cererilor multiple venite din partea operatorilor de telefonie mobila din SUA, care au solicitat ca prezentarea celui mai avansat model Galaxy S sa fie facuta pe piata americana.

Galaxy S3Foto: Samsung

Asteptarile sunt ca noul Galaxy S IV sa dispuna de un ecran cu o rezolutie mai mare, o camera mai buna decat modelul precedent si un procesor mai puternic (quad-core), conform relatarilor din presa. Galaxy S III a fost prezentat anul trecut in Londra.

Datele companiei de cercetare Comscore arata ca in SUA pe segmentul smartphone Apple era lider in ultimul trimestru din 2012 - cu o cota de piata de 36,3%, in crestere de la 34,3% in trimestrul incheiat in septembrie 2012. Spre comparatie, Samsung era pe locul secund cu o cota de piata de 21% in decembrie 2012, in crestere de la 18,7% in trimestrul incheiat in septembrie 2012.