HTC a lansat joi seara in Romania cel mai nou telefon al companiei - noul varf de gama - HTC One, model cu care incearca sa cucereasca din piata dominata de gigantii Apple si Samsung. HTC One o serie de de noi tehnologii si imbunatatiri software si hardware fata de modelele precedente sau cele ale competitiei. De amintit din start: constructie integrala din aluminiu si sticla, ecran full HD de 4,7", doua difuzoare stereo duale cu aplificatoare integrate Beats Audio, microfon HDR si un nou tip de camera, cu o rezolutie de doar 4 megapixeli, dar care promite o calitate a imaginii mult mai buna. Telefonul va fi disponibil in Romania de la mijlocul lunii aprilie.

HTC OneFoto: Hotnews

HTC a lansat in ROmania, in cadrul unui eveniment tinut joi seara, nou telefon varf de gama al companiei - HTC One. Telefonul a fost prezentat initial, la nivel international, pe 19 februarie. Despre acest aspect, dar si o prima impresia cu telefonul la Mobile World Congress au scris colegii de la StyleReport. Urmati linkul de mai jos.

Potrivit reprezentantilor HTC Romania, telefonul va fi disponibil in tara noastra in jurul datei de 15 aprilie, insa acestia nu au putut da informatii despre pret.

Totusi, daca este sa ne orientam dupa preturile anuntate sau zvonite pe pietele de afara, noul model de la HTC ar urma sa coste circa 600 de euro.

HTC One

HTC One

Foto: Hotnews

Noul HTC One este construit integral din aluminiu si sticla, iar carcasa metalica unibody are o grosime de doar 9.3 milimetri (4 milimetri la margini) si cantareste 143 de grame.

Display-ul are o diagonala de 4.7 inci si este unul dintre primele telefoane care folosesc un ecran FullHD (1920 x 1080 pixeli), cu o densitate de 468 de pixeli per inch.

La partea hardware merita de mentionat si butonul de pronire, pozitionat in partea de sus-stanga, buton ce dubleaza ca un senzor infrarosu ce, impreuna cu o aplicatie instalata pe telefon, poate transforma telefonul intr-o telecomanda cu care utilizatorul poate controla mai multe dispozitive electronice (TV, sistem audio, radio etc).

La baza, HTC a decis sa renunte la dispunerea cu trei butoane specifica androidului in ultimii ani si a optat doar pentru doua butoane capacitive, dispuse in stanga si in dreapta logo-ului amplasat central. Pentru a accesa meniul de aplicatii recenta utilizatorul este nevoit sa apese rapid pe butonul de "home" amplasat in partea dreapta.

HTC One este printre putinele smartphone-uri din lume care vine cu doua difuzoare stereo fontale cu aplificatoare integrate Beats Audio. Mai mult, dispozitivul dispune si de un microfon de sensibilitate foarte mare, pentru inregistrari cat mai clare (Microfon HDR).

Insa, de departe cel mai interesant aspect al noului telefon de la HTC este noul tip de camera. HTC a ales sa renunte la razboiul megapixelilor si, in schimb, a prezentat camersa UltraPixel: o camera de "doar" 4 megapixeli, dar cu dimensiunea pixelilor mai mare (2 um) si un senzor BSI de 1/3' - lucru ce se traduce preintr-o claritate mai buna a imaginilor in conditii de lumina slaba.

Conform producatorului, noul senzor poate capta "cu 300% mai multa lumina decat senzorii conventionali".

HTC One

HTC One

Foto: Hotnews

Acest lucru se observa in calitatea pozelor realizate. La o comparatie cu imagini captate cu camera de pe modelul HTC One X (varful de gama prezentat in aceeasi perioada de anul trtecut, 8 Mpx), diferenta intre pozele realizate in conditii de lumina slaba este sesizabila, modelul HTC One reusind sa capteze imagini mult mai luminoase si mai clare. Totusi, pana la o recenzie mai in detaliu, nu ne vom grabi sa dam verdicte in privinta camerei de pe noul model.

In ceea ce priveste partea software, noul model de la HTC este bazat pe sistemul de operare Google Android (4.1.2 Jelly Bean), iar pe deasupra ruleaza o noua editie a interfetei HTC Sense (Sens 5), mai simpla si mai usor de folosit.

Pelanga alte modificari aduse sistemului standard Android prin interfata Sens, noul HTC One propune si un alt model de ecran principal (ce poate fi schimbat totusi cu un ecran clasic de Android) - Blink Feed, un flux de stiri din surse alese de utilizator sau un flux al activitatii pe retelele sociale. Ecranul este impartit in mai multe cadrane dreptunghiulare in care sunt afisate imagini, informatii, titluri, actualizari de pe retele soaciale - o combinatie intre "live tiles" de la Windows Phone, Flipboard (un foarte popular news reader de smartphone) si RSS reader.

Mai jos gasiti specificatiile complete ale noului model HTC One:

  • Dimensiuni: 137,4 X 68,2 X 9,3 mm / 4 mm (max/min)
  • Greutate: 143 grame
  • Ecran: 4,7 inci, Full HD 1080p Super LCD 3, 468 ppi
  • HTC One negru
    Foto: Hotnews
    Procesor: Qualcomm Snapdragon 600, quad-core 1,7 GHz
  • Platforma: Android 4.1.2 Jelly Bean cu Sense 5, HTC BlinkFeed
  • Memorie: 2 GB RAM
  • Capacitate de stocare: 32 GB/64 Gb - fara slot pentru card
  • Camera foto principala: UltraPixel cu Senzor BSI 4 MegaPixeli de 1/3' , dimensiunea pixelilor 2 ᅡm / HTC ImageChip 2 dedicat / Diafragma f/2.0 si obiectiv de 28 mm / Stabilizator optic de imagine
  • Inregistrare video: 1080p Full HD, HDR video si slow motion recording
  • Camera secundara de 2,1 MegaPixeli cu unghi larg 88 grade, inregistrare video Full HD
  • HTC Zoe cu montaje si HTC Zoe Share
  • Baterie: 2.300 mAh, Litiu-Polimer
  • Conectivitate: NFC, Bluetooth 4.0 compatibil cu aptX/ Wi-Fi IEEE 802.11 a/ac/b/g/n / DLNA pentru transmiterea prin Wi-Fi a datelor catre un televizor sau computer / Telecomanda infrarosu
  • Sunet: Boxe stereo duale frontale cu amplificatoare integrate / Beats Audio / Microfon HDR
  • Localizare: Antena interna GPS+GLONASS / Busola digitala
  • Design: 2 culori - argintiu si negru