RCS&RDS detine in prezent peste 2400 de hotspot-uri Wi-Fi amplasate in majoritatea oraselor din tara, prin care abonatii proprii la internet fix si mobil pot accesa gratuit internetul daca dispun de terminale compatibile Wi-Fi, a anuntat luni operatorul de comunicatii prin cablu. "Din 2011 si pana in prezent, am crescut reteaua Wi-Fi de 5 ori - primele hotspot-uri instalate au fost in numar de 500 si vom continua expansiunea retelei in ritm similar", a precizat Valentin Popoviciu, directorul de dezvoltare al companiei.

Reteaua Wi-Fi a RCS&RDSFoto: Captura rcs-rds.ro

Operatorul a mai anuntat luni ca "pune la dispozitia abonatilor o noua modalitate de conectare la Digi Wi-Fi, cea mai mare retea de internet wireless wi-fi din Romania, cu peste 2400 hotspot-uri. Abonatii pot utiliza mai usor serviciul, selectand reteaua 'Digi Wi-Fi Direct Login', iar reconectarea se va face automat dupa prima intrare in retea, in functie de terminal si de setarile acestuia. Pentru unele terminale sau PC-uri este necesara o setare prealabila a functiei de reconectare automata".

Serviciul Digi Wi-Fi poate fi utilizat gratuit de catre toti abonatii la internet fix sau la internet mobil ai RCS & RDS. Serviciul este disponibil atat pentru clientii persoane fizice cat si pentru persoanele juridice. In functie de serviciile contractate, acestia dispun de unul sau mai multe conturi de acces gratuit la reteaua wi-fi.

In luna octombrie 2011, la scurt timp dupa lansarea retelei Wi-Fi, operatorul anunta ca detine in tara circa 600 de hotspot-uri si ca toti utilizatorii care au terminale (telefoane mobile, tablete, laptop-uri) care dispun de conectivitate WI-FI pot sa se conecteze gratuit timp de o ora pe zi in reteaua nationala de internet wireless Wi-Fi a companiei, indiferent de operatorul de telefonie si internet la care sunt clienti.

Intre timp, RCS&RDS a limitat acest serviciu doar la proprii abonati de internet.

RCS & RDS este unul din cei mai importanti operatori din regiune, furnizand servicii de telecomunicatii in Romania, Ungaria, Cehia, Slovacia, Serbia, Spania si Italia. Compania si-a dezvoltat propria infrastructura de telecomunicatii pe suport de fibra optica si acopera cu servicii de cablu TV, internet, telefonie fixa si mobila peste 200 orase din tara. RCS & RDS este lider pe piata din Romania in furnizarea serviciilor de internet si de televiziune prin cablu si satelit si este cel mai mare furnizor alternativ de servicii de telefonie fixa.