Orange a anuntat vineri introducerea pe piata din Romania a propriului serviciu VoIP, numit Libon, care permite comunicare gratuita prin mesaje si apeluri HD intre utilizatorii care au instalata pe smartphone-uri aceasta aplicatie. Libon poate fi descarcata gratuit din App Store si Google Play, iar traficul de internet in cadrul aplicatiei este nelimitat in cadrul unui nou abonament de voce si date al carui tarif este de 12 euro/luna sau prin activarea unei optiuni de 2 euro/luna, indiferent de abonament sau cartela. La nivel international, Orange a anuntat lansarea acestui serviciu in noiembrie 2012, intrand astfel in directa competitie cu servicii precum Skype, WhatsApp si Viber.

Orange lanseaza propriul serviciu de tip VoIPFoto: Captura Youtube.com

"Libon este o aplicatie pentru sistemele de operare iOS si Android, care foloseste reteaua IP pentru a le permite clientilor sa comunice prin mesaje si apeluri la calitate HD cu alti utilizatori ai aplicatiei (prieteni, colegi, rude). Este gratuita si poate fi descarcata din App Store si Google Play, iar traficul de internet in cadrul aplicatiei este nelimitat prin abonamentul Fluture 12 din oferta Orange Young", se arata in comunicatul Orange Romania.

Noul abonament Fluture 12 permite acces nelimitat la mesaje scrise in retea, precum si pe Yahoo!, Facebook si in Portalul Orange pe mobil. Prin aplicatia Libon, oferita ca bonus, clientii beneficiaza de apeluri si mesaje nelimitate catre alti utilizatori ai aplicatiei din tara si din strainatate. In plus, abonamentul ofera si 300 MB trafic de internet pe mobil, 150 de minute sau mesaje pentru alte destinatii nationale sau internationale pe fix si 3000 de minute in retea.

Orange nu este singurul mare operator de telefonie mobila care a lansat un serviciu propriu de tip VoIP. Potrivit Reuters, Telefonica a lansat in luna mai a anului trecut o aplicatie similara, numita Tu Me, iar Deutsche Telekom (care controleaza indirect in Romania operatorii Cosmote si Romtelecom) are o aplicatie similara numita Bobsled.