Orange Romania a lansat luni servicii de cloud, Orange Cloud, prin care permite clientilor persoane fizice sa stocheze pe servere detinute de Amazon si situate in Dublin (Irlanda) imagini, videoclipuri, melodii, fisiere si contacte, care pot fi accesate si folosite oricand in baza unei conexiuni la internet din orice browser sau printr-o aplicatie dedicata pentru mobil, tableta sau laptop. Pana la 31 august, clientii cu anumite abonamente Cangur, Colibri sau Pantera pot sa-si activeze fara costuri suplimentare, optiuni cu 2GB, 5GB si respectiv 10 GB spatiu de stocare si au trafic nelimitat in Orange Cloud pentru numarul pe care a fost activat serviciul.

Julien DucarrozFoto: Hotnews

Utilizatorii care doresc sa beneficieze de un spatiu de stocare mai mare, cat si cei care nu au un abonament Cangur, Colibri sau Pantera pot alege una din optiunile de 10 GB, 50 GB sau 150 GB pentru 1,5 euro, 5 euro, respectiv 15 euro (TVA inclus) pe luna ce pot fi activate in magazinele Orange, la numarul 408 sau online, din contul Orange.

Detalii despre optiunile si preturile Orange Cloud - aici.

Serviciul permite trimiterea fisierelor video sau fotografiilor catre prieteni sau cunostinte direct din Orange Cloud prin intermediul retelelor de socializare precum Facebook, Twitter si YouTube. De asemenea, accesand cloud.orange.ro utilizatorii isi pot organiza arhiva foto sau melodiile, asa cum isi doresc. In plus salva contactele si agenda atunci cand au nevoie, pentru a fi siguri ca nu pierd informatii importante atunci cand isi reseteaza sau isi schimba telefonul.

  • "Clientii devin din ce in ce mai familiarizati cu folosirea smartphone-urilor, iar accesul la internet ofera mai multa flexibilitate. Serviciul Orange Cloud asigura securitatea informatiilor, sustine mobilitatea si permite clientilor nostri acces rapid, oricand si de oriunde la fotografii, documente sau contacte de care pot avea nevoie pe parcursul zilei, precum si distribuirea informatiilor prin retele de socializare", a declarat Julien Ducarroz, Chief Commercial Officer in cadrul Orange Romania.

Aplicatia Orange Cloud poate fi accesata de utilizatorii de echipamente cu sistem de operare Android (tablete, smartphone-uri, camere foto) si poate fi descarcata gratuit din Google Play, si, in cursul saptamanii, va fi disponibila in App Store pentru cei cu iOS. Odata instalata, va solicita numele de utilizator si parola contului Orange pentru autentificare.

De notat ca si Vodafone a lansat in aceasta luna trei pachete de comunicatii, numite Red, care includ abonamente cu minute si SMS-uri nelimitate, trafic de internet mobil inclus, aplicatii gratuite, spatiu de stocare cloud si smartphone-uri de top la preturi de 1 euro. Cei care opteaza pentru oricare dintre cele trei pachete RED primesc gratuit si aplicatiile Vodafone Cloud, pentru stocarea fisierelor personale in siguranta, online, si accesarea lor de oriunde.