Romtelecom a anuntat miercuri ca va scoate la vanzare in perioada o parte a portofoliului său imobiliar, din 16 judeţe: Bihor, Botoşani, Braşov, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Olt, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vaslui şi Vrancea, plus Bucureşti, ca parte a strategiei sale de optimizare a eficienţei. In acest sens, Romtelecom va iniţia licitaţii pentru un total de 42 de proprietăţi, conform cerinţelor şi proceselor interne din cadrul companiei. Conform datelor proprii, Romtelecom vinde in Bucuresti spre exemplu un spatiu comercial al carui pret de pornire este de 353.229 euro.

Spatiu comercial pe care Romtelecom cere peste 350.000 de euroFoto: Romtelecom
  • UPDATE Oficialii Romtelecom au precizat pentru HotNews.ro ca: "suma preturilor de pornire in licitatii pentru proprietatile publicate pe site-ul Romtelecom este de aproximativ 1,677,000 Euro (fara tva)".

Detalii şi fotografii ale proporietăţilor de vânzare sunt disponibile pe site-ul dedicat: www.realestate.romtelecom.ro.

"Procesul de vânzare este parte a strategiei Romtelecom de a-şi optimiza resursele, de a reduce complexitatea portofoliului său de proprietăţi imobiliare, dar şi pentru a creşte eficienţa şi a se concentra pe operaţiuni specifice domeniului său principal de activitate", se arata in comunicatul Romtelecom.

Pagina de internet dedicată proprietăţilor imobiliare ale Romtelecom, www.realestate.romtelecom.ro, a fost lansată în 2010 şi include proprietăţile companiei disponibile pentru închiriere sau vânzare (terenuri sau spaţii cu diverse destinaţii - comerciale, tehnice, spaţii de birouri, de depozitare, destinate activităţilor turistice sau apartamente).

Actionarii Romtelecom sunt OTE - principalul operator de telecomunicatii din Grecia - cu 54,01% - si Ministerul pentru Societatea Informationala (MSI) - 45,99%. Grupul german de comunicatii Deutsche Telekom este actionarul majoritar al OTE cu o participatie de 40% din actiuni.