Serviciul 'Acces date prin SMS', prin care cei interesati pot obtine informatii publice despre o firma transmitand un mesaj text reprezentand codul de identificare fiscala al societatii respective, prin SMS, la numarul 1300, costa 15 eurocenti plus TVA, a anuntat vineri Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS), care a sprijinit ANAF in realizarea acestui serviciu. Raspunsul cu informatii se primeste tot prin SMS. Informatii privind continutul mesajului de raspuns se pot obtine accesand portalul www.anaf.ro. Serviciul este disponibil momentan doar in retelele Orange si Vodafone. Nici ANAF si nici STS nu percep taxe pentru transmiterea acestor mesaje.

Acest serviciu a devenit operational la data de 30 aprilie 2013.

"Serviciul este disponibil in retelele operatorilor de telefonie mobila S.C. Orange Romania S.A. si S.C. Vodafone Romania S.A., urmand ca si ceilalti operatori de telefonie mobila prezenti in piata sa finalizeze operatiunile tehnice necesare, astfel incat serviciul sa poata fi utilizat din toate retelele de telefonie mobila", se arata in comunicatul STS.

Serviciul 'Acces date prin SMS' a fost dezvoltat pe platforma de transmitere SMS a Serviciului de Telecomunicatii Speciale .